Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Haberaks TV işbirliğinde düzenlenen Liselerarası 19 Mayıs Bilgi Yarışması'nda birinci olan okulun öğrencileri, Kıbrıs gezisiyle ödüllendirilecek.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Haberaks TV işbirliğinde, Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin kurumsal sponsorluğu ile düzenlenen Samsun'un 17 ilçesinden 182 lisenin katıldığı Liselerarası 19 Mayıs Bilgi Yarışması'nın finali 3 Haziran Cuma akşamı Olgunlaşma Enstitüsü Salonu'nda yapılacak. 4 lisenin katılacağı Final, Haberaks TV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Yarışmalarla ilgili bilgi veren Haberaks TV Kültür Etkinlikleri Koordinatörü Şakir Demirci, "Düzenlediğimiz yarışmalar Karadeniz'in en büyük kültür organizasyonudur. Bu yıl bu yarışmalar 73 bin öğrencimizin eğitim öğretim gördüğü Samsun'un 17 ilçesindeki 45 devlet lisesi, 37 özel liseyi kapsamaktadır. Yarışmalar kentimizin kültürüne ve sosyal yaşamına zenginlik katmaktadır. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, kurumsal sponsorumuz DAÜ'ye, destek veren SAMGAZ yönetimine teşekkür ediyoruz' dedi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Karadeniz Bölge Koordinatörü Tan İskeleli ise, "Biz bu yarışmaları 5 yıldan bu yana destekliyoruz. Samsun il birincisi lisemizin yarışmacı öğrencilerini ve Samsun grubunu üniversitemizde ağırlıyoruz. Onlara KKTC kültür ve tarih gezisi olanağı sağlıyoruz. Bu yıl da Samsun grubunu ve il birincisi okulumuzu üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız' diye konuştu.