Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye'de 28 Mayıs tarihinde etkili olan sağanak yağış sonrası İlçede zarar gören başta Fevzi Çakmak Mahallesi olmak üzere su baskınlarının yaşandığı yerleri ziyaret ederek oluşan zararı yerinde inceledi. İncelemelere Ordu İl Afet Müdürü Osman Işık, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve meclis üyeleri de katıldı.

İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Başkan Çamyar, 'Ünyemizde 28 Mayıs tarihinde etkili olan yağmur bazı mahallerimizde ciddi hasara sebep oldu. Olayın yaşandığı andan itibaren Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüze bağlı 145 personel, aynı şekilde Büyükşehir Belediyemize bağlı ekipler tüm imkanları seferber ederek olaylara anında müdahale etmiştir' dedi.

Yaşanan sel felaketinin ardından yaşananların tekrar edilmemesi için önlem alınacağını belirten Başkan Çamyar, 'Biz, şuanda şehir merkezinde yeni yapılan yerlerde altyapıyı tamamen yeniden elden geçiriyoruz. Tabakhane Deresi'nin kenarları bir metreye kadar yükseltildi ve ıslah çalışmaları devam ediyor. Eğer Tabakhane Deresi'nin kenarı yükseltilmemiş olsaydı 2006'daki sel felaketi gibi çok daha ciddi zararlar ortaya çıkabilirdi. Alınan önlemler sayesinde yaşanan hasarlar en aza indirildi. Yapılan tespitlerde 18 ev ve 3 işyerinde zarar meydana geldiğini öğrendik. Atatürk Mahallemizde bir evde çökme riski bulunuyor. O evle ile ilgili tahliye işlemleri devam ediyor. Orada kalan ailelerimizi Turizm Otelcilik Uygula Oteli'nde ağırlayacağız' diye konuştu.

Selin yaralarının sarılması için yapılması gereken her şeyi en kısa süre içerisinde yapacaklarını ifade eden Başkan Çamyar, 'Yaşanan olayın ardından Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş ve milletvekillerimiz bizleri arayarak başta AFAD'ın yapabileceği destekler olmak üzere yapılabilecek ne varsa yapılacağını ve devletimizin vatandaşlarımızın yanında olduğunu ifade ettiler. Ben bir kez daha selden etkilenen mahallelerimize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum' ifadelerini kullandı.