Alaçam Etyemez Alpaslan Gül Ortaokulu, Mersin'deki Okullararası Bocce Türkiye Şampiyonası'nda küçük ve yıldız kızlar kategorisinde birinci oldu. Her gün 22 kilometre uzaklıktaki dağ köylerinden okullarına gelen öğrencilerin eğitimlerinin yanı sıra sporda da böylesine önemli başarılar elde etmesi 'aferin çocuklar' dedirtti

ŞAMPİYONLUKLAR GELDİ

Okullararası Bocce Türkiye Şampiyonası, Mersin'de yapıldı. Alaçam Etyemez Alpaslan Gül Ortaokulu, şampiyonada önemli başarılar elde etti. Her gün 22 kilometre uzaklıktaki dağ köylerinden taşımalı sistemle okullarına gelen öğrenciler, eğitimlerinin yanı sıra böylesine bir başarı elde ederek öğretmenlerini de gururlandırdı. Beden eğitimi öğretmeni Gökhan Bozdemir'in çalıştırdığı öğrencilerden Betül Akgül küçük kızlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu. Aynı klasmanda Merve Osma ikinci, Makbule Kalanç üçüncü ve Tülay Kalanç da dördüncü olmayı başardı.

KENDİLERİ KÜÇÜK AMA

Yıldız kızlar kategorisinde de şampiyonaya damga vuran okul, Selma Kalanç'la Türkiye birinicliği, Aylin Emir'le Türkiye ikinciliği, Semra Kocabaş'la Türkiye üçüncülüğü ve Satu Gürel'le de Türkiye dördüncülüğü elde etti. Yarışmaların sonunda düzenlenen ödül töreniyle kupa ve madalyalarını alan öğrencilerin sevinçleri ise yüzlerinden okunuyordu. Beden eğitimi öğretmeni Gökhan Bozdemir, "Bu çocuklarımız taşımalı eğitimle her gün 22 kilometrelik dağ köylerinden okullarına geliyor. Kendileri küçük ama yürekleri büyük. Hepsini tek tek kutluyorum" diye konuştu.

Selçuk KAYA