Torku Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan yaptığı açıklamada, rüya gibi bir sezon geçirdiklerini aktararak, "Taraftarlarımızla, oynadığımız futbolla ve kırılan rekorlarla Konyaspor tarihinin en iyi sezonunu geçirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehir olarak birlik beraberlik içerisinde bunu başardık. Yönetim, taraftar, basın ve şehrin ileri gelenlerin yani herkesin bu çorbada tuzu var. Biz bu tabloyu tekrarladığımız sürece başaramayacağımız bir şey yok. Konyamız böyle bir başarıyı daha önceden de alabilirdi ama 2007 yılında biz görevi bırakmıştık. Daha sonra kulübü 42 milyonluk bir borçla devraldık. Bu borcu hala bitiremedik ama bu sezon inşallah bu borcu sıfırlamayı düşünüyoruz. Tüm bunlara baktığımızda büyük bir başarı ortaya çıkıyor. Bunun anlamı olması için buralarda kalıcı olmak lazım. Önümüzdeki en az 3 sene boyunca biz ilk 5'in içerisinde yer almamız lazım. Daha sonra başka hedefleri telaffuz edebiliriz. Şimdilik biz bu sezonki başarımızla yetiniyoruz' dedi.

'2023 HEDEFİNİ ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA SOMUT BİR ŞEKİLDE KONUŞACAĞIZ'

Gelecek sezonda çok dikkatli olmaları gerektiğini anlatan Şan, 'Bizim öyle çok büyük hedeflerimiz yok. İlk hedefimiz ekonomik olarak rahatlamayı istiyoruz. Sonrasında Konyapsor'un kendi imkanlarıyla ve gelirleriyle Süper Lig'de kalıcı olmasını sağlamamız gerekiyor. Özellikle genç takımdan ve pilot takımdan genç oyuncuları kadroya dahil etme konusunda, borcun azaltılmasıyla, giderlerden kurtulma noktasında adımlar atılıyor. Ekonomik gücü sağladıktan sonra Büyük Konyaspor projesinin gerçekleşebileceğini düşünüyorum. 2023 hedefini önümüzdeki yıllarda somut bir şekilde konuşacağız' diye konuştu.

'HOLMEN VE TRAORE'NİN DURUMU TRANSFER SAYISINI VE MEVKİSİNİ BELİRLEYECEK'

Transfer çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Şan, 'Şu anda isim konusunda henüz net bir şey söyleyemeyiz. Ama 3 mevki ve kale için alternatifli bir çalışma yürütüyoruz. Holmen ve Traore'nin durumu netleştikten sonra 2 yada 3 oyuncuyla birlikte 1 tane kaleci almayı düşünüyoruz. Holmen için teklifimizi yaptık. Traore de Karabükspor'un oyuncusu. Karabükspor yönetimiyle görüşmemiz lazım. Bu oyuncuların durumu transfer sayısını ve mevkisini belirleyecek. İzlediğimiz oyuncular var ve irtibat kurduk. İnşallah kendileriyle ve kulüpleriyle önümüzdeki haftalarda bir netice almayı düşünüyoruz. Hem Türkiye'ye hem Konya'ya getirmekte zorlandığımız bir iki isim var. Bu oyuncular yıldız olduğu için değil, bu isimler futbol kamuoyu tarafından bilinen isimler de değil. Bizim futbol mentalitemize uygun oyuncular lazım. Bunları da tespit ettik ve menajerleriyle görüşme yaptık. Transfer dönemi 9 Haziran'da başlıyor. Bu tarihten sonra taraftarlarımıza müjdeyi vereceğiz. Orta saha, sol kanat, ön liberoya ve forvete takviyelerimiz olacak' şeklinde konuştu.
Genç ve hızlı bir forvet oyuncusu takip ettiklerini aktaran Ahmet Şan, 'Rangelov tipinde hızlı ve genç bir forvet oyuncusu almayı planlıyoruz' ifadelerini kullandı.

'ÖNÜMÜZDEKİ SEZONDA KOMBİNE SATIŞLARINDA PATLAMA BEKLİYORUM'

Taraftarların müsterih olmasını isteyen Ahmet Şan, önümüzdeki sezon kombine satışlarında patlama beklediğini söyleyerek, 'Fiyatları biraz artırabiliriz. Çünkü maliyetlerin çok altında satış yapıyoruz. Bir şekilde finansmanı daha iyileştirmemiz gerekiyor. Buda şunun için gerekli. Misafir takıma istediğimiz fiyatı uygulayamıyoruz. Özellikle stadımızı kombineyle doldurabilirsek misafir taraftarlarına daha iyi fiyatlar uygulayabiliriz. Çünkü geçen sezon bu konuda sıkıntı olmuştu' açıklamasında bulunu.