Geçtiğimiz günlerde birtakım gezi ve ziyaretlerde bulunan, özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Rize'de çay kesen Yargıtay Başkanı'na yoğun eleştiriler gelmişti. Bu eleştirilere yanıt veren Cirit, eleştirilerin haddini aşması halinde yasal yollara başvuracağını ifade etti.

Son günlerde bazı yazılı ve görsel basında yer alan haber ve yorumlarda şahsıyla ilgili gerçek dışı iddialarda bulunulmasını üzüntü ile karşıladığını belirterek yazılı bir açıklama yapan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, haber ve yorumların kendisinden çok devletin üç temel organından birisi olan yargı kurumunu yıprattığını belirtti.

Yargıtay Başkanı Cirit, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Asılsız haberlerde bahse konu edilen gezilere ve toplantılara katılmam resmi kurum ve kişiler tarafından temsil ettiğim makam nedeniyle devlet protokolünün gereği olarak şahsıma yapılan davetlere icabet etmekten ibaret olup, bu gezi ve toplantılara yönelik yapılan haber ve yorumlar insani ve vicdani olmaktan uzaktır. Bu resmi gezi ve programlarda devletimizi ve milletimizi temsil edenlerle birlikte olmak son derece doğal karşılanmalıdır. Bu gezi ve programlarda gurur ve onurla temsil ettiğim Yargıtay'a zarar verici herhangi bir hareketin olması da söz konusu değildir. Kırşehirli olan Danıştay Başkanımızın çok arzu ettiği kız yurdu müjdesinin Sayın Cumhurbaşkanı tarafından verilmesinde Danıştay Başkanımızın sevincine ortak olmayı bu derece saptırmayı anlamakta zorluk çekiyorum. Kurumumuzu yıpratma ve kamuoyunda algı oluşturma amacını güden bu neviden haber ve yorumların devam etmesi halinde Yargıtay'ın saygınlığını korumak amacıyla gereken yasal yollara başvuracağımı tüm kamuoyunun bilgilerine saygı ile sunar, asılsız haberlerin taktirini kadirşinas halkımızın yüksek öngörüsüne bıraktığım belirtmek isterim."