Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve TKB Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun ilçe başkanları Şenol Kul, İbrahim Sadık Edis, Hadi Uyar ve Murat İkiz ile birlikte 150 TKB üyesi Belediye Başkanı ve TKB Danışma Kurulu Üyelerinden oluşan kafileyle Bulgaristan'da temaslarını sürdürüyor.

Başkan Yılmaz ve Samsunlu başkanlar öncelikle gittikleri Sofya kentinde, Sofya Üniversitesi, Meclis Binası, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Yeniçeri elbisesi ile katılmış olduğu ünlü balonun yapıldığı Ordu Evi, Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı binası ile Ulu Cami ve Mimar Sinan tarafından 1567 yılında yapılan Kadı Seyfullah Efendi Camisi'ni yerinde görerek incelemelerde bulundular.

Ardından Gazi Osman Paşa'nın Ruslara karşı dillere destan savunmasıyla tarihe geçen Plevne'ye geçen Samsunlu başkanlar ve TKB üyeleri, Tarihe "93 Harbi" olarak geçen Osmanlı-Rus Savaşı'nın panoramik tasvirinin yer aldığı müzeyi gezdi.

ECDADI DUALARLA ANDILAR

Samsunlu başkanlar eserleri incelerken dua etmeyi ihmal etmedi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz burada yaptığı açıklamada, "Gazi Osman Paşa'yı tarihin altın sayfalarına yazdıran savaş Plevne Savaşı. Tam 152 gün süren büyük bir askeri dehanın yönetiminde kuşatma altında başarı ile o Plevne'yi müdafaa eden bir savaşın geçtiği yer. Bu anlamda ecdadımızın savaş yaptığı yeri görerek rahmet ve minnetle anarak dua etmek istedik" dedi.