Mersin Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen Mersin Tabip Odası, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, Mersin Aile Hekimleri Derneği ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri, Samsun'da geçen yıl 29 Mayıs'ta görevi başında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Kamil Furtun'u andı. Sağlık çalışanlarına CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da destek verdi.

Samsun'daki Dr Furtun cinayeti için soruşturmaya izin çıkmamış

Atıcı, burada yaptığı açıklamada, sağlıkta şiddetin her geçen gün arttığını ifade ederek, 'Keşke bugün bu toplantıyı yapmak zorunda kalmasaydık. Bu etkinliği yapmaktaki amacımız, sağlık çalışanlarına yönelik giderek artan şiddeti gündeme getirmek ve çözüm önerileri bulmak istemeyen siyasetçileri biraz uyarmaktır. Şiddet kimden gelirse gelsin, her kime uygulanırsa uygulansın lanetliyoruz. Şiddetin dini, mezhebi olmaz. Şiddetin siyasi görüşü, sosyal görüşü olmaz. Şiddetin herhangi bir felsefi boyutu da olmaz. Bu nedenle hangi yöntemle olursa olsun şiddet uygulayanların tamamını lanetliyoruz. Hele ki kendilerine şifa vermek üzere gece gündüz çalışan doktorlara, hemşirelere, teknisyenlere, sağlık çalışanlarının tümüne uzanan bütün ellerin kırılmasını istiyoruz' dedi.

SAĞLIKTA ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR
Sağlık çalışanları adına konuşan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan ise sağlıkta şiddetin halen yeni canlar aldığını söyledi.

Sağlıkta şiddetin bir türlü önüne geçilemediğini vurgulayan Uğurhan, 'Bundan bir yıl önce 29 Mayıs 2015'te Dr. Kamil Furtun'u, Kamil ağabeyimizi, Samsun'un değerli hekimini, cerrahını görevi başında katlettiler. Resmi rakamlara göre her gün 31 hekim, sağlık çalışanı hastalarından ya da hasta yakınlarından dayak yiyor, hakarete uğruyor, tehdit ediliyor. Hastaneler birer şifa merkezi olarak değil şiddet ortamı olarak anılır oldu. Yine kentte, Kamil Furtun'un öldürülmesinden aylar sonra 19 Kasım 2015'te bir diğer meslektaşımız Dr. Aynur Dağdemir görevi başında katledildi' ifadelerini kullandı.