Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Opr. Dr. Kamil Furtun, ölümünün birinci yıl dönümünde Türkiye'nin birçok kentinde meslketaşları tarafından anılıyor.

ÇANAKKALE'DEN SERT TEPKİ

Çanakkale Tabip Odası tarafından düzenlenen törende meslektaşları pankartlar taşıdı, basın açıklaması yaparak sağlıkta şiddeti protesto etti.

Oda adına açıklama yapan yeni başkan Dr. Güleda Erensoy, Dr.Kamil Furtun'un öldürülmesi ardından yaşanan utanç tablosunun peşinde olacaklarını dile getirdi.

MERSİN'DE DE UNUTULMADI

Mersin Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen Mersin Tabip Odası, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, Mersin Aile Hekimleri Derneği ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri, geçen yıl 29 Mayıs'ta görevi başında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Kamil Furtun'u andı.

Sağlık çalışanlarına CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da destek verdi.

DENİZLİ'DE HEM ANMA HEM TEPKİ

Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri yaptığı basın açıklamasıyla hem Furtun'u andı, hem de yaşanan şiddet olayları ile ilgili hükümete tepki gösterdi.

GAZİANTEP'TE BASIN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Genel Sekreteri Mustafa Çetin, düzenlediği basın toplantısında öldürülen meslektaşları Kamil Furtun'u andı. Resmi rakamlara göre günde 31 sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığını ifade eden ve hastanelerin şifa ortamı olmaktan çıkıp şiddet ortamına dönüştüğünü kaydetti.

KAYSERİ'DEN ORTAK AÇIKLAMA

Kayseri Tabipler Odası Başkanı Hüseyin Per ve Dişhekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş, bir yıl önce Samsun'da görevi başında vurularak öldürülen Dr. Kamil Furtun'u ortak bir açıklama yaparak andı.

MUĞLA DA SESSİZ KALMADI

Muğla Tabip Odası Bodrum Temsilciliği üyesi bir grup bugün öğle saatlerinde Bodrum Devlet Hastanesi bahçesinde Furtun'un ölümünün birinci yılında hem doktoru anmak hem de sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı.