Rize'de Cumhuriyet Meydanı'nda kesin inşa tarihi bilinmeyen ancak 1940'lı yıllardan 2000'li yıllara kadar adliye binası olarak hizmet veren tarihi bina, meydan projesi kapsamında bugün düzenlenen törenle yıkıldı. Bina bir hafta öncesine kadar İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet binası olarak kullanılıyordu.

Düzenlenen yıkım törenine AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap da katıldı. Kasap, eline aldığı mikrofon ile iş makinesinin üzerine çıkarak yıkım talimatını verdi.

Burada konuşan Kasap, "Proje kapsamında daha önce Rize Cumhuriyet Polis Karakolu'nu yıkmıştık. İlimizde diğer yatırım çalışmaları devam etmektedir. Son nokta olarak düşündüğümüz binamızı yıkmış olacağız. Bu yıkımla birlikte proje aşamasına geçiyoruz. Bizim yaptığımız çalışmalar bir yandan ilimizin kasaba görüntüsünden kentsel görüntü yapısına kavuşturuyoruz. Diğer yandan ise adına 10 numara verdiğimiz projeleri büyük bir hızla yürütüyoruz. Yaklaşık 2 yıldır üzerinde çalıştığımız projelerimizi 3 yılı başında uygulama safhasına gelmiş bulunmaktayız" dedi.