Mehmet D. isimli korucu, yaklaşık 15 dakika içerisinde kendilerine aralıklarla ateş edildiğini ve korucuların da onlara karşılık verdiğini, ayrıca teröristlerin durmamaları halinde patlamayı karakolda yapacaklarını söyledi.

Kulp ilçesi Zeyrek köyü yakınlarında teröristlerin yaklaşık 10 tonluk bombalı araçla yapmak istediği hain eylemi bozan kahraman korucular büyük bir faciayı önledi. Hain planın detayları yavaş yavaş ortaya çıkarken, teröristlerle sıcak çatışmaya giren bir korucu o anları anlattı.

"KARŞIDAN ATEŞ EDİLİNCE BİZ DE KARŞILIK VERDİK"

Kahraman korucu Mehmet D., dün gece evde olduğunu ve burada korucu arkadaşlarının nöbette olduğunu söyledi. Bir patlama sesi duyduğunu ancak bunu önce yıldırım sandığını ve daha sonra ise evin dışına çıkarak kontrol ettiğini söyledi. Mehmet D., 'Baktım ki yıldırım değil toz dumanı görünce karakolu aradım. Patlama sesini sordum. Kahvehanenin oradan olduğunu söylediler. Bizim korucular burada nöbet tutarken kamyon buradan geçiyor ve farlarını söndürüyor. Teröristlerden biri kendini arabadan atıyor, arkadaşlar 'Dur' diyor ama durmayınca ateş ediyor. 3 kişi kaçıyor bunlardan biri koruculara doğru geliyor. Karşıdan ateş edilince korucular karşılık veriyor. Buraya gelince onu yakalıyorlar. Diğerleri ise kaçıyor karşı tarafa. Eğer durmasaydılar patlamayı karakolda yapacaklardı. İlk geldiğimde hemen arkadaşlarıma koştum. Sizde bir şey var mı diye sordum. Yaralanan 4 arkadaşım vardı. Hafif yaralıydılar. Tepeden ateş ediliyorlardı. Yaklaşık 15 dakika içerisinde aralıklarla ateş geliyordu. Biz de karşılık verdik. İlçe, tabur ve bölge komutanı geldi. Biz de hemen araçlarla geldik, yürüyerek gelen de vardı. Yaklaşık 10 dakika içerisinde bütün arkadaşlar buraya toplandı' dedi.

Öte yandan, patlamanın olduğu yerde korucular ve askerler güvenlik önlemi alırken karayollarına bağlı iş makineleri açılan çukuru kapattı. Yol çift yönlü olarak trafiğe açıldı.