Samsunlu Polis Memuru Yakup Kurt ve Giresunlu Polis Memuru Osman Bodur'un şehit olduğu Van'ın İpekyolu ilçesinin Hacıbekir mahallesindeki patlamada olay yerinde olan ve patlamadan yaralı olarak kurtulan Rıdvan Baynal adlı genç o anları anlattı.

Baynal olay anını şu şekilde anlattı: 'Baz istasyonu patladı. Biz polise haber verdik. Olay yeri inceleme polisleri geldi. O zaman olay yeri incelemeden üç kişi baz istasyonumuzun 10-15 metre ilerisindeydi. Kovanları göstermem için beni çağırdılar. Daha önce polislerin gösterdiği yerde kovanlar vardı. Bende daha önce polislerin gösterdiği kovanları olay yeri inceleme polislerine göstermek için gittiğim sırada patlama oldu. Daha sonrasını hatırlamıyorum.'

O ALANDA 3 POLİS VARDI

Polislerin bombayı ellemediğini ve üç polisin ayakta olduğunu ifade eden Baynal, 'Dün akşam aynı yerde bir tane patlamıştı ve baz istasyonu paramparça olmuştu. O kablo düzeneği bırakılmıştı. İşte olay yeri inceleme ilerideki konteynerlerin arkasında o kabloları inceliyordu. O esnada patlatıldı. Patlama sırasında ben havaya uçtum. Gerisini hatırlamıyorum. Etrafta bir sürü polis vardı. Ancak patlamanın olduğu alanda sadece üç polis vardı' diye konuştu.