Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Zorunlu Eğitim Semineri'ne konuşmacı olarak katılan Medipol Başakşehir Teknik Direkötürü Abdullah Avcı, seminer öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"AMACIMIZ SIKINTILARI ÇÖZMEK"

Katılımın oldukça yoğun olduğunu vurgulayan Avcı, "Tavsiyeler olacak. Arkadaşlarımızın sıkıntılarını konuşacağız. Özellikle kendim ve çalıştığım kurum adına eğitim amaçlı çalışmalardan bir takım örnekler vereceğiz. Amacımız sıkıntıları çözmek olacaktır ama tabii ki futbolun sıkıntıları bitmez. Bu biraz soru cevap şeklinde geçecek" dedi.

"MİLLİ TAKIM'DA İYİ OYUNCU AYAKLARI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Futbol Takımı'nın öncelikli hedefinin turnuva takımı olması olduğunu vurgulayan Avcı, "Avrupa Şampiyonası'na 2002'den sonra gidememiştik. 2008'de bulunmuştuk ve çok önemli işlere imza attık. İyi bir oyuncu jenerasyonu var. Benim de yüzde 70'iyle birlikte çalıştığım bir ekip. Bütün duygumuz orada olacak. Özellikle ülkemiz adına, oyuncuların Avrupa'da sahne alması adına çok önemli bir turnuva. Bunlar futbola kulüp bazında da katkı sağlayacaktır. Ben iyi oyuncu ayakları olduğunu düşünüyorum. Oyunun içindeki coşku ve duyguyu da buna katacaklardır. Turnuvaya iyi başlamak önemli. Ama bu sene ilk kez 24 takım olacak. Yanlış hatırlamıyorsam gruplardan en iyi üçüncüler de çıkıyor. Sonuna kadar gitmemiz gerekiyor. Bütün kalbimizle, duygularımızla oyuncularla birlikteyiz. Turnuvanın sonuna kadar gitmek istiyoruz" diye konuştu.

"BAŞAKŞEHİR OLARAK OYUN KALİTEMİZ YÜZDE 25 ORANINDA ARTTI"

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kadrolarında bulunan oyuncuların transferde adlarının geçtiğini belirterek, "Devre arasında oyuncu sattık. Badji'yi Belçika takımı Anderlecht'e sattık. Avrupa kupalarında oynayıp sahne almak hem kulüp hem de oyuncu adına önemli bir tecrübe. İki senedir 59 puan topluyoruz ve iki senedir ligi 4. sırada bitiriyoruz. Bu istikrar ve sürekliliği hedef olarak alıyoruz. Amacımız yine istikrarlı şekilde devam etmek. Önemli olan sahalarda oynanan futbol kalitesi. Yüzde 25 oranında oyun kalitemiz arttı. Ligin başlama tarihi belli oldu. Ama bizim Avrupa Ligi maçımız var ve Temmuz'un 28'inde sahaya çıkacağız. Ulaşılabilir hedef bizim için gruplara kalmak. Ligde de standardını koruyan, oyun kalitesini geliştiren bir takım olmak. Oyuncu kalitesinin ayağını nasıl geliştiririz onu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"EDİN VİSCA'YA ÖNEMLİ BİR TEKLİF OLURSA YÖNETİM KURULU KARARINI VERECEKTİR''

Avrupa'da Medipol Başakşehirli futbolcu Edin Visca gibi 17 gol atan kenar oyuncusu olmadığını vurgulayan Avcı, "6 da asistle oynuyor. Ligde toplam 6 oyuncu 34 maçta oynadı, 4'ü bizim takımdan. Burası bir şirket kulübü ve takımın menfaatleri önemli. Geçen yıl yarışırken çok önemli bir oyuncumuzu aldığımızın 3 katına sattık. Sistem takımıyız. Eğer takım adına Visca'ya önemli bir teklif olursa yönetim kurulu kararını verecektir" şeklinde konuştu.

"MEDİPOL BAŞAKŞEHİR İLE YOLUMA DEVAM EDECEĞİM"

Basın mensuplarının son zamanlarda adının sürekli olarak Galatasaray ile geçmesi hakkında bir sorusuna ise Avcı, "Geçen yıl turuncu-lacivertli ekiple 5 yıllık bir anlaşmaya imza attım. Yoluma burada devam edeceğim. Bazı teklifler olabilir, ya da bazı takımların gündemine gelebilirim. Bunlar güzel şeyler. Ancak biz bir proje takımıyız ve bu projenin bir parçası olmak gurur verici" cevabını verdi.