Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2014'te başlayan Damla Projesi'nin 2016 yılında 42 ilde 19 etkinlikle uygulanacağını ve toplumun değişik kesimlerinden en az 4 bin kişiye ulaşılmasının planlandığını açıkladı.

KURSLARA KATILIN
Gençlere aktif olmaları için çağrıda bulunan Bakan Çağatay Kılıç, 'Sizlerden özellikle rica ediyorum. Gönüllülük faaliyetlerinde bulunun. Gençlik merkezlerimizdeki, kamplarımızdaki çalışmaları takip edin. Merkezlerimize üye olun. Gidin oradaki kardeşlerimizle sohbet edin. Kurslara katılın. Sportif, sosyal anlamdaki imkanları sonuna kadar kullanın. Ülkemizin birliğine, beraberliğine sizler katkı vereceksiniz' dedi.

KAYNAŞMA SAĞLAYACAK
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Damla Projesi'nin hem kültürlerin kaynaşmasına hem de birlik ve beraberliğin teminine katkı sağladığını belirterek, 'Damla Projesi gerçekten adından da anlaşıldığı gibi küçük damlaların bir okyanus oluşturmasıdır. Ülkemiz üniversitelerinde öğrenim gören yabancı gençlerin de katılımcı olarak yer aldığı bu proje ile, herhangi bir beklenti içinde olmadan, farklı illerdeki bireylerin yaşam kalitesini artırmak veya toplumun yararına olan bir hedefe ulaşmak için gençlerin gönüllü olarak toplumsal girişime destek vermelerini sağlamak amaçlanmaktadır"' diye konuştu.