Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri ve piyasadaki ürün fiyatlarından yapılan derlemeye göre, ramazanda iftar menüsünde yer alabilecek ürünlere bakıldığında, 1 porsiyon çorbanın ortalama fiyatı 5,14 lira, ayranın ortalama fiyatı 1,5 lira, ramazan pidesinin fiyatı 1,5 lira, 1 kilogram baklavanın fiyatı 29 lira, 1 porsiyon kuru fasulye, pilav gibi ana yemeğin ortalama fiyatı 8,2 lira, 50 gram hurmanın ortalama fiyatı da 4,5 lira olarak karşımıza çıkıyor.

Bu doğrultuda 4 kişilik bir ailenin restoranda çorba, ana yemek, pide, baklava, ayran ve hurmadan oluşan iftar menüsü için kişi başına ortalama 18,6 lira ödemesi gerekiyor. Bu rakam ramazanda dört kişilik ailenin bütçesine iftar için 74 lira olarak yansıyacak. Söz konusu rakam geçen sene ortalama 71 lira idi.

Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, iftar menüsünde ana yemek için daha pahalı olan kebap ve benzeri ürünler tercih edildiğinde ise bu değişim aile başına 30 lira ek maliyet getiriyor ve dolayısıyla iftarın ortalama fiyatı 104 liraya çıkıyor.

Orucunu 5 yıldızlı otellerde açmak isteyenler de genellikle açık büfe olarak organize edilen iftar için kişi başına 85 ila 285 lira ödeme yapacak. Dört kişilik bir aile için 5 yıldızlı otelde iftar etmenin maliyeti 340-bin 140 lira arasında olacak.