İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, bir yıl önce Dr. Kamil Furtun'un görevi başında katledilmesiyle ilgili olarak hastane yönetimi hakkında 'ihmal' iddiasıyla soruşturma açılması için istenilen yargılama izni verilmemesini, "Bizim kararımız yargıyı bağlamaz" sözleriyle savundu.

Samsun'daki Dr Furtun cinayeti için soruşturmaya izin çıkmamış

HABERİN SESİ'NE KONUK OLDU

İlkadım ilçe Kaymakamı Turan Atlamaz, Haberaks TV ekranlarında yayınlanan Burcu Düzgün'ün sunduğu Haberin Sesi programına katıldı. Bir çok konu hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Atlamaz, Dr. Kamil Furtun davasının avukatlarından Selçuk Kılıç'ın, "Yasal zorunluluk olan idari personel hakkındaki soruşturma iznini vermekle yetkili olan İlkadım Kaymakamlığı, bu izni vermemiştir. İdareciler sahte belge düzenlerken, Kaymakamlık soruşturma izni dahi vermemiştir. Bu konuda Bölge İdare Mahkemesi'ne yapmış olduğumuz itirazın sonucunu beklemekteyiz" açıklamasıyla ilgili de değerlendirmede bulundu.

RAPOR ÖYLE GELDİ

Kaymakam Atlamaz, kararın teknik bir konu olduğunu ileri sürerek, şunları söyledi: "Bütün yakınlarının, dostlarının, meslektaşlarının acılarını paylaşıyorum. Hepsine tekrar başsağlığı diliyorum. Burada bir teknik konu söz konusu. Kaymakamlığın izin verip vermemesi yargıyı bağlamaz ki, yargılama şu an devam ediyor. Bizim bilirkişi raporunda görevi kötüye kullanma konusunda hiçbir arkadaşım böyle bir sonucun olmasını istemez. Hatta dosya tekrar incelemeye alındı, ısrarla aynı sonuç gelince, kaymakamlık olarak nihai, bağlayıcı karar olmadığı için böyle hareket ettik. Zaten şu anda yargıda, idare mahkemesinde de devam ediyor. Bizim verdiğimiz karar sonucu belirleyen bir şey değil. Sadece teknik raporun, bilirkişi raporunun gerektirdiği yönündeydi. Kesinlikle bunun speküle edilmesi bizi çok üzer. Şahsen tanıdığım dünya tatlısı bir adamdı. Ölümü beni de çok üzdü. Bilirkişi tarafından bu konu nasıl oldu, şahsen tekrar incelemesi talebinde bulundum. Görevi kötüye kullanma ya da görevi ihmal şartları oluşmuş mu dediğimde rapor o şekilde geldi. Sonuç doğurmuş bir karar değildir."

KARARI SAVCI VERECEK

Atlamaz, Furtun'un kendisinin de sevdiği birisi olduğunu belirterek, "Ben bu konuda yüreği yananlardan birisiyim. Arkadaşlarıma bu konuda ısrarla şunu söyledim, iş yoğunluğunuz olabilir, insanlar agresif olabiliyorlar, biz orada görev yapan insanlarımızı korumak durumundayız. Artık eskisi gibi polis veremiyoruz. Hastaneler özel güvenlik, hizmet satın almak zorundalar. Böyle olunca hastanelerimizin 'emniyetten istedik vermedi' demesi çözüm değil. Güvenlik topalantılarımızda ben bu konuda çok ısrarcı olmuşumdur. Rahmetli çok takdir ettiğim ve sevdiğim birisiydi, avukatı kadar ben de üzgünüm. Konuyla ilgili ihmal soruşturması iddiasında ise kararı savcı verecek" diye konuştu.

Pirsu DÜZGÜN