Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sırbistan'da 28-29 Mayıs tarihleri arasında tüm Balkan ülkelerinden yaklaşık 200 sporcunun katılımıyla gerçekleşen Ümitler Balkan Şampiyonası'nda 3 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan Samsun TOHM sporcularını kutladı. Bakan Kılıç, "TOHM'larda geleceğin olimpiyat şampiyonları yetişiyor" dedi

5 MADALYA KAZANDILAR

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yaklaşık 2,5 yıl önce Samsun'da faaliyete geçirdiği Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Sırbistan'da 28-29 Mayıs tarihleri arasında Balkan ülkelerinden yaklaşık 200 sporcunun katıldığı Ümitler Balkan Şampiyonası'nda Türkiye Judo Milli Takımı'nı temsil eden Samsunlu TOHM sporcuları, elde ettikleri başarılarla gurur kaynağı oldu. 50 kilogramda Enes Uysal, 60 kilogramda Hakan Aydinç ve 73 kilogramda Muhammet Mustafa Koç, altın madalya, 60 kilogramda Eren Aksoy gümüş, 81 kilogramda da Yunus Emre Kılınç bronz madalya kazandı.

BAKAN KILIÇ KUTLADI

TOHM'larda geleceğin olimpiyat şampiyonlarının yetişmesi için çalıştıklarını ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Ülke sporuna önemli katkılar sağlayacağına inandığımız TOHM'lar, bakanlığımız himayelerinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Judo, tekvando, okçuluk ve atletizm branşlarında geleceğin şampiyon isimleri olma hedefiyle 2020 ve 2024 olimpiyatlarına hazırlanan SamsunTOHM sporcuları, katıldıkları turnuvalardaki performansları ile de bizleri gururlandırıyor. Samsun TOHM'un judo sporcularını ve onları yetiştiren antrenörlerini Sırbistan'da katıldıkları turnuvada ülkemizi başarılı şekilde temsil etmelerinden dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum' dedi.