Ordu Müftülüğü tarafından Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okumaya ve temel dini bilgileri öğrenmeye teşvik etmek amacıyla il genelindeki Kur'an kurslarında okuyan kız ve erkek öğrenciler arasında 18 yaş üzeri ve 18 yaş altı olmak üzere 2 farklı kategoride yarışmalar düzenlendi.

'Kur'an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma' 18 yaş üstü yarışmalarında kızlarda Ünye ilçesinden Nevin Kesimoğlu, erkeklerde ise Altınordu ilçesinden Fazlı Arslan il birincisi oldular.

18 yaş altı yarışmalarında ise il birincisi kızlarda Kumru ilçesinden olan ve aynı zamanda Samsun'da yapılan bölge finalinde bölge birincisi olarak büyük bir başarıya imza atan Ayşenur Ergeç, erkeklerde ise Kumru ilçesinden Akın Cebeci oldular.

'Temel Dini Bilgiler Yarışması'nda ise il birincisi kızlarda Fatsa ilçesinden Elif Gönül, erkeklerde ise Ünye ilçesinden Burak Yılmaz oldu.

Ordu Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, yarışmalarda il birincisi olan 6 öğrencinin umreye gönderileceğini belirterek, 'Tüm Kur'an kursu öğrencileri bundan sonraki yıllarda alacakları derecelere göre ödüllendirilecekler' dedi.