Bu besinler tok tutuyor

Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, Ramazan ayında da oruçlulara büyük faydası dokunacak beslenme şekillerini sıraladı ve tok tutan besinleri anlattı.

Bu besinler tok tutuyor

Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Ramazan ayına sayılı günler kala tok tutan besinleri sıraladı. Küçük, yumurta, yeşilçay, yoğurt, yulaf ekmeği ve çörek otu gibi besinlerin tok tutmaya yardımcı olduğunu söyledi.

Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, tok tutan besinleri şöyle sıraladı;
“Yumurta: En önemli protein kaynağı olan yumurtanın tokluk süresini uzatmaktadır. Sabah kahvaltılarında tüketeceğiniz haşlanmış yumurta ile tokluk sürenizi uzatabilirsiniz. Haşlanmış yumurtayı sevmiyorsanız mantarlı omlet veya menemeni de tüketebilirsiniz.

SALATA OLMAZSA OLMAZLARDAN

Yeşil çay: Güçlü antioksidan etkisi ile metabolizmayı hızlandırmaya yardımcıdır. Kabuk veya toz tarçınla tükettiğiniz zaman tatlı isteğinizi de azaltabilirsiniz.

Sirke: Salatalara ekleyeceğiniz sirke tokluk sürenizi uzatmaktadır. Yapılan bilimsel çalışmalar, sirkenin içinde bulunan asetik asidin sindirim hızını yavaşlattığını ortaya koymuştur. Böylece kan şekerinizin daha dengeli yükselmesini ve daha uzun süre kendinizi tok hissetmenizi sağlayacaktır.

Salata: Öğünlere koca bir kâse salata ile başlamak veya öğün içerisinde bolca salata tüketmek, öğünde alınan kaloriyi azaltabilir. Sebzeler yüksek posa yoğunlukları ile midede yer tutarak daha çabuk doymamıza yardımcı olmaktadır. İçerisine dereotu ve taze kırmızı biber ekleyerek tok kalma sürecinizi arttırabilirsiniz.

İŞTAH KONTROLÜ İÇİN ÇORBA

Çorba: Yemeklere başlamadan çorba tüketmeniz iştah kontrolünüzü sağlamanıza ve fazla kalori alımınızı azaltmaya yardımcı olacaktır. Su içermesi ve midede basınç oluşturması nedeni ile daha kısa sürede doymamızı sağlarlar. Yüksek yağlı ve kremalı çorbalar olmamasına dikkat ediniz.

Yoğurt: Protein içeriğinden dolayı iştah baskılamanıza yardımcı olduğu gibi kalsiyum içeriğinin yüksek olması sebebiyle kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Yulaf kepeği: Besleyici olduğu kadar düşük kalorilidir. Sabah kahvaltısına veya ara öğünlere, kuru meyveler, kuru yemişler ve süt ilavesi ile hazırlanan yulaf ezmesi uzun süre tok kalmanızı sağlar. Ayrıca, bir başka faydasıda bağırsakların çalışmasını desteklemesidir. Kabızlık sorunu çekenler mutlaka tüketmeli.

Çörek otu: Öğütülerek ya da tam haliyle salatalara, yoğurda eklenecek çörekotu doygunluk hissi dışında zindelik de verir. Maydanoz, dereotu, nane, fesleğen gibi yeşilliklerle hazırlayacağınız salataya serpeceğiniz çörekotu kilo kontrolünüzü sağlarken, aynı zamanda mide ve barsak sisteminin de desteklenmesinde etkili olacaktır.”
 



EN ÇOK OKUNANLAR

OMÜ'yü yasa boğan ölüm!

1 OMÜ'yü yasa boğan ölüm!

Samaras büyük oynuyor

2 Samaras büyük oynuyor

Samsunspor'da tartışılan revizyon

3 Samsunspor'da tartışılan revizyon

Çorum'dan Samsun'a dev yatırım

4 Çorum'dan Samsun'a dev yatırım

Bu ne hal Ayite?

5 Bu ne hal Ayite?

 Vali Kaymak'tan mutlusu yok

6 Vali Kaymak'tan mutlusu yok

1 milyon solucan ile organik gübre üretiyor

7 1 milyon solucan ile organik gübre üretiyor

Geçimden ötesi de var...  

8 Geçimden ötesi de var...  

Yarı yarıya düşüş

9 Yarı yarıya düşüş

CHP Samsun Kadın Kolları delegesi Tomrukçu MYK'da

10 CHP Samsun Kadın Kolları delegesi Tomrukçu MYK'da


SIRADAKİ HABER