Bu besinler tok tutuyor

Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, Ramazan ayında da oruçlulara büyük faydası dokunacak beslenme şekillerini sıraladı ve tok tutan besinleri anlattı.

Bu besinler tok tutuyor

Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Ramazan ayına sayılı günler kala tok tutan besinleri sıraladı. Küçük, yumurta, yeşilçay, yoğurt, yulaf ekmeği ve çörek otu gibi besinlerin tok tutmaya yardımcı olduğunu söyledi.

Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, tok tutan besinleri şöyle sıraladı;
“Yumurta: En önemli protein kaynağı olan yumurtanın tokluk süresini uzatmaktadır. Sabah kahvaltılarında tüketeceğiniz haşlanmış yumurta ile tokluk sürenizi uzatabilirsiniz. Haşlanmış yumurtayı sevmiyorsanız mantarlı omlet veya menemeni de tüketebilirsiniz.

SALATA OLMAZSA OLMAZLARDAN

Yeşil çay: Güçlü antioksidan etkisi ile metabolizmayı hızlandırmaya yardımcıdır. Kabuk veya toz tarçınla tükettiğiniz zaman tatlı isteğinizi de azaltabilirsiniz.

Sirke: Salatalara ekleyeceğiniz sirke tokluk sürenizi uzatmaktadır. Yapılan bilimsel çalışmalar, sirkenin içinde bulunan asetik asidin sindirim hızını yavaşlattığını ortaya koymuştur. Böylece kan şekerinizin daha dengeli yükselmesini ve daha uzun süre kendinizi tok hissetmenizi sağlayacaktır.

Salata: Öğünlere koca bir kâse salata ile başlamak veya öğün içerisinde bolca salata tüketmek, öğünde alınan kaloriyi azaltabilir. Sebzeler yüksek posa yoğunlukları ile midede yer tutarak daha çabuk doymamıza yardımcı olmaktadır. İçerisine dereotu ve taze kırmızı biber ekleyerek tok kalma sürecinizi arttırabilirsiniz.

İŞTAH KONTROLÜ İÇİN ÇORBA

Çorba: Yemeklere başlamadan çorba tüketmeniz iştah kontrolünüzü sağlamanıza ve fazla kalori alımınızı azaltmaya yardımcı olacaktır. Su içermesi ve midede basınç oluşturması nedeni ile daha kısa sürede doymamızı sağlarlar. Yüksek yağlı ve kremalı çorbalar olmamasına dikkat ediniz.

Yoğurt: Protein içeriğinden dolayı iştah baskılamanıza yardımcı olduğu gibi kalsiyum içeriğinin yüksek olması sebebiyle kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Yulaf kepeği: Besleyici olduğu kadar düşük kalorilidir. Sabah kahvaltısına veya ara öğünlere, kuru meyveler, kuru yemişler ve süt ilavesi ile hazırlanan yulaf ezmesi uzun süre tok kalmanızı sağlar. Ayrıca, bir başka faydasıda bağırsakların çalışmasını desteklemesidir. Kabızlık sorunu çekenler mutlaka tüketmeli.

Çörek otu: Öğütülerek ya da tam haliyle salatalara, yoğurda eklenecek çörekotu doygunluk hissi dışında zindelik de verir. Maydanoz, dereotu, nane, fesleğen gibi yeşilliklerle hazırlayacağınız salataya serpeceğiniz çörekotu kilo kontrolünüzü sağlarken, aynı zamanda mide ve barsak sisteminin de desteklenmesinde etkili olacaktır.”
 



EN ÇOK OKUNANLAR

Samsun'da demir bariyerlere tutundu! Elektrik akımına kapıldı

1 Samsun'da demir bariyerlere tutundu! Elektrik akımına kapıldı

Samsun'da 'Yahyalar mahallesi'ndeki bütün erkeklerin adı aynı! Nedeni ise...

2 Samsun'da 'Yahyalar mahallesi'ndeki bütün erkeklerin adı aynı! Nedeni ise...

Samsunspor-Adanaspor maçı ne zaman hangi kanalda?

3 Samsunspor-Adanaspor maçı ne zaman hangi kanalda?

Samsun'da Nihat Hatipoğlu rüzgarı

4 Samsun'da Nihat Hatipoğlu rüzgarı

Zorlu fikstür

5 Zorlu fikstür

Samsun'da yaşlı çiftin yardım çığlığı

6 Samsun'da yaşlı çiftin yardım çığlığı

Samsun'da kaza! 1 yaralı

7 Samsun'da kaza! 1 yaralı

Şok istifa! Yurt, görevi bıraktı

8 Şok istifa! Yurt, görevi bıraktı

Hepsini kazanmalıyız

9 Hepsini kazanmalıyız

 Atatürk 'sevdiği şarkılarla' anıldı

10 Atatürk 'sevdiği şarkılarla' anıldı


SIRADAKİ HABER