28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Fatih Terim ile mesajlaşmalarını basına servis ettiği öne sürülen Rasim Ozan Kütahyalı ile Ünal Aysal'a hapis cezası verildi. Duruşmaya her iki isim de katılmazken, mahkeme Kütahyalı'ya hakaret suçundan 9 bin 150 TL para cezası kesti. Ayrıca Rasim Ozan Kütahyalı'nın haberleşmenin gizliliğini ihlal ettiğine karar veren mahkeme,'Haberleşmenin gizliliğinin ihlali' nedeniyle Kütahyalı'yı 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık Kütahyalı'nın yargılama sürecinde ve sonrasında pişman olmamasını göz önünde bulunduran mahkeme para ve hapis cezasını ise ertelemedi.

ÜNAL AYSAL 10 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Bir diğer sanık Ünal Aysal ise, 'Haberleşmenin gizliliğini ihlal' suçundan 10 ay hapis cezası aldı. Mahkeme, Aysal'ın cezasını erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fatih Terim ile aralarındaki mesajlaşmaların basına yansımasına neden olan Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı Ünal Aysal hakkında 'Haberleşmenin gizliliğini ihlal' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Bu mesajları 30 Eylül 2013 tarihinde televizyon programında yayınlayan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında da "Hakaret" ve "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan 1 yıldan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep ediliyordu.