Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı, Samsun'da Ramazan ayınının gelişiyle ortaya çıkan tatlıcılar konusunda vatandaşları uyardı.

Ucuz tatlıdan vatandaşların şüphelenmesi gerektiğini söyleyen Balcı, ''Çok ucuzsa hazır şerbet veya tatlandırıcı kullananıyorlar ya da cevizlerinde ve fındıklarında sorun var'' diye konuştu.

NEREDE ÜRETİLDİKLERİ BELLİ DEĞİL
Diğer aylarda tatlıcılık yapmayanların Ramazan'ı fırsat bilip tatlıcılığa başladığını ifade eden Balcı şu şekilde sürdürdü: ''Kimisi dükkanı kapatıyor, önüne tezgah açıyor, kimisi evinde yapıyor, kimisinin de nerede yaptığını bilmediğimiz tatlıcılar türüyor. Vatandaşımız bilinçli olmalı, Ramazan ayının dışında kimden tatlı alıyorlarsa oradan almaya devam etsinler. Ramazan ayı çok uzun günlere denk geliyor, saatlerce aç kaldıktan sonra nerede nasıl üretildiği belli olmayan tatlıları tüketmesinler. Vatandaş neredeyse hamur fiyatına denk tatlıları tercih etmemeli. Evde yapmaktansa hazırdan almak daha ucuz diye düşünüyorlar ama ev yapılandan ucuzsa bir sıkıntı var. Samsun'da tatlılar uygun fiyata satılıyor zaten ama çok ucuzsa hazır şerbet veya tatlandırıcı kullananlar var. Bunları bir tatlıcının kullanmasına imkan yok çünkü sürekli denetim altında. Yetkilileri de göreve davet ediyorum. Belediyeler ve Tarı, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz bu tatlıcılara hesabını sorsunlar.''

Zerrin SOMUNCU