Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) Başkanı Yakup Ümit Kihtir, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti. Ziyarette Kihtir, Samsun'da 5 branşta yapılacak dünya şampiyonası hakkında Başkan Yılmaz'a bilgi verdi.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete TİESF Başkanı Yakup Ümit Kihtir, yönetim kurulu üyesi Süleyman Demirtaş ile 23. Deafolimpik Oyunları Olimpiyat Ekibi katıldı.

Ziyarette federasyon başkanı Yakup Ümit Kihtir, 18-30 Temmuz arasında Samsun'da yapılacak dünya şampiyonası hakkında bilgi verdi. Karate, tekvando, judo, masa tenisi ve plaj voleybolu sporlarında yapılacak şampiyonaya Kihtir, 109 ülkeden sporcuları davet ettiklerini söyledi. Federasyon başkanı ayrıca şampiyona kapsamında 2017'de 120 ülkeden 10 bin sporcunun katılımıyla yapılacak 23. Deafolimpik Olimpiyat Oyunları'nın 365 gün geri sayımının başlatılacağı bilgisini verdi.

Başkan Yılmaz'ı şampiyonaya davet eden TİESF Başkanı, Samsun'un spor ve olimpiyat kenti olma yolunda hızla gelişme kat ettiğini kaydetti.
Şampiyonaya geleceğini ve gerekli katkıları vereceklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'un uluslararası spor organizasyonlarının merkezi yapmayı hedeflediklerini belirterek, 'Bu hedeflere ulaşmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Spor alt yapısı bakımından Samsun, her şeye sahip bir kent. Yapımına başlanan tesislerimiz olimpiyat oyunları öncesinde bitecek. Bunların da katılımıyla şehrimiz, her türlü ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına rahatlıkla ev sahipliği yapacak. Samsun, gerçek anlamıyla sporda kaliteli ve prestiji yüksek bir şehir haline geldi. Daha yapacak çok işimiz var ama bunları hızla tamamlayacağız' ifadelerini kullandı.