Yeni oluşturulan Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi Kadın Kolları yeni ekibiyle göreve başladı. Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerinin tanıtımı yapıldı.

Türk Sağlık-Sen Kadın Kolları Başkanlığı görevine getirilen Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Nefroloji Bölümü'nde görevli hemşire Filiz Eroğlu yaptığı açıklamada, 'Bilindiği gibi sağlık camiasının yarısından fazlasını kadınlar oluşturmaktadır. Hemşirelik, ebelik gibi hastayla birebir iletişime giren ve hastaların kişisel bakımını veren mesleklerinse neredeyse tamamını kadınlar oluşur. Sağlık çalışanı olmak tüm dünyada zordur. Yetersiz personel, yoğun iş yükü, olumsuz çalışma şartları, şiddet, mobbing, adaletsiz ücret dağılımı gibi sorunlarla bizim ülkemizde sağlık çalışanı olmak daha da zordur. Bu zorluklar elbette bizleri yoracak elbette özel hayatlarımızda yaralar açacaktır. Bu zorluklarla daha etkin bir mücadele için birlik ve beraberlik şarttır. Haklar mücadele edilerek kazanılır. Bu mücadelede sendikalar çok önemli rol alır. Maalesef ülkemizde kadınların sendikalara katılımı yetersizdir. Haklarımızı korumak, topluma ve yetkililere derdimizi anlatabilmek, insani şartlarda çalışmak ve yaşamak için birlik olmamız şarttır. Biz bu birlik ve beraberliği Türk Sağlık-Sen çatısı altında kurmak, taraflı tarafsız herkese ulaşmak istiyoruz. Kadın sağlık çalışanlarının daha mutlu daha umutlu bir hayat sürdürebilmeleri için bizler onların sözcüsü olmaya hazırız. Bu sebepten tüm kadın sağlık çalışanlarını yanımızda görmek istiyoruz. Türk Sağlık-Sen Samsun Başkanlığı'ndan büyük istek ve gururla teslim aldığımız bu görevle bu eksikliği gidermek için elimizden gelenin en fazlasını yapacağız' dedi.
Başkan Filiz Eroğlu, 'Türk Sağlık-Sen Samsun Kadın Kolları olarak kadın çalışanların çalışma hayatındaki sorunlarına çözüm aramada, taleplerini dile getirmede ve haklarını savunmada her zaman yoğun gayret içinde olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın' diye konuştu.