EURO 2016'nın başlamasına az bir süre kala, Türkiye'nin turnuvadaki rakiplerinin nihai kadroları belli oldu. İspanya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti ile aynı grupta yer alan Türkiye'nin rakiplerinin kadroları son derece kaliteli isimlerden oluşuyor.

İŞTE İSPANYA'NIN EURO 2016 KADROSU

Kaleci: Iker Casillas (Porto), David De Gea (Manchester United), Sergio Rico (Sevilla)

Defans: Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Jordi Alba (Barcelona), Marc Bartra (Barcelona), Mikel San Jose (Athletic Bilbao), Juanfran (Atletico Madrid), Hector Bellerin (Arsenal), Cesar Azpilicueta (Chelsea),

Orta saha: Bruno (Villarreal), Sergio Busquets (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Thiago Alcantara (Bayern Munich), David Silva (Manchester City), Pedro (Chelsea), Cesc Fabregas (Chelsea), Koke (Atletico Madrid), Nolito (Celta Vigo)

Forvet: Aritz Aduriz (Athletic Bilbao), Lucas Vazquez (Real Madrid), Alvaro Morata (Juventus)

İspanya'nın kalesinde Casillas'ın forma giymesi beklenirken, United'ın başarılı kalecisi De Gea'nın yedek olarak soyunması bekleniyor. Defans hattında Ramos, Pique, Alba, Mikel San Jose gibi isimler yer alırken, ilk 11'lerde defans hattının Atletico Madrid ile Barcelona futbolcularından oluşması bekleniyor.

Orta sahada ise forma savaşı en üst seviyede diyebiliriz. Villareal'de son derece başarılı bir sezon geçiren Bruno, Barcelona'nın yıldız futbolcuları Busquets, Iniesta gibi isimler orta sahada yer aldığı görünüyor. Ayrıca Alcantara, David Silva, Pedro, Koke ve Nolita'nın dışında Fabregas'ın da orta sahada etkin bir futbol ortaya koyması bekleniyor.

Forvet hattında ise Bilbao'nın yıldızı Aduriz yer alırken, Lucas Vazquez ve Alvaro Morata ise forvet hattının diğer yıldızları olarak görülüyor.

İŞTE HIRVATİSTAN'IN EURO 2016 KADROSU

Kaleci: Danijel Subasic (Monaco), Lovre Kalinic (Hajduk Split), Ivan Vargic (Rijeka)

Savunma: Darijo Srna (Shaktar Donetsk), Vedran Corluka (Lokomotiv Moskova), Domagoj Vida (Dinamo Kiev), Ivan Strinic (Napoli), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Sime Vrsaljko (Sassuolo), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen)

Orta saha: Luka Modric (Real Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona), Ivan Perisic (Inter), Mateo Kovacic (Real Madrid), Marcelo Brozovic (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Marko Rog (Dinamo Zagreb), Ante Coric (Dinamo Zagreb)

Forvet: Mario Mandzukic (Juventus), Nikola Kalinic (Fiorentina), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Duje Cop (Malaga)

Grubunun en iddialı takımlarından bir tanesi olan Hırvatistan'ın kadrosu da son derece kaliteli isimlerden oluşuyor. Kalede Subasic'in görev yapması beklenirken, savunmada tecrübeli futbolcu Srna'nın güzel bir performans ortaya koyacağı düşünülüyor. Ayrıca defans hattında Corluka, Vida, Strinic, Schildenfeld gibi isimler de yer alıyor. Corluka ve Srna'nın, defans hattının en temel iki futbolcusu olacağı düşünülürken, orta sahada yer alan futbolcular göz kamaştırıyor.

Luka Modric gibi son derece kaliteli bir isim Hırvatistan Milli Takımı kadrosunda yer alırken, Barcelona'nın yıldız futbolcusu Ivan Rakitic'in de turnuvada Barcelona'daki performansını aratmayacağı düşünülüyor. Perisic, Brozovic ve Kovavic de Hırvatların en kaliteli ayakları olarak görülüyor.

Forvet hattının ise 5 isimden oluşması, Hırvatların bu turnuvada saldırgan bir futbol ortaya koyacağını düşündürüyor. Yıldız futbolcu Mandzukic, Kalinic ve Kramaric gibi isimlerin forvet bölgesinde forma giymesi beklenirken, Pjaca ve Cop'un da alternatif isimler olarak kadroda bulunduğu ifade ediliyor.

İŞTE ÇEK CUMHURİYETİ'NİN EURO 2016 KADROSU

Kaleci: Petr Cech (Arsenal), Tomas Koubek (Slovan Liberec), Tomas Vaclik (Basel)

Defans: Theodor Gebre Selassie (Werder Bremen), Roman Hubnik (Viktoria Plzen), Pavel Kaderabek (Hoffenheim), Michal Kadlec (Sparta Prag), David Limbersky (Viktoria Plzen), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday), Tomas Sivok (Bursaspor), Marek Suchy (Basel)

Orta saha:

Forvet: David Lafata, (Sparta Prag), Tomas Necid (Bursaspor), Milan Skoda (Slavia Prag).

Çek Cumhuriyeti'nde efsane kaleci Petr Cech'in kaleyi koruması beklenirken, Liberec takımından Koubek'in de alternatif isim olacağı ifade ediliyor. Defans hattında Selassie, eski Fenerbahçeli Kadlec, Bursasporlu Sivok, Almanya'da top koşturan Kaderabek, Plzen'den Hubnik, yine Plzen'den Limbersky'nin forma savaşı vermesi beklenirken, Bursasporlu Sivok ve eski Fenerbahçeli Kadlec'in ilk 11'de şans bulması bekleniyor.

Orta sahada ise, Almanya'da forma giyen Darida, Sparta Prag'ta forma giyen Dockal, Krejci, Sural bulunuyor. Ayrıca Kasımpaşa'da forma giyen Pavelka da, Çek Cumhuriyeti'nin en önemli kozlarından bir tanesi olarak gösteriliyor. Fransa'nın Bordeaux takımında forma giyen Plasil, Arsenal'de forma giyen Rosicky'nin ise Çek Cumhuriyeti'nin ağır topları olduğu biliniyor.

Forvet hattında Lafata'nın forma giymesi beklenirken, yine Bursaspor'da Tomas Necid'in de forma şansı bulması bekleniyor.

Çek Cumhuriyeti'nin kadrosunda eski Fenerbahçeli Kadlec, Bursasporlu Sivok, yine Bursaspor'dan Tomas Necid ve Kasımpaşa'dan Pavelka gibi Türkiye spor kamuoyunun yakından tanıdığı isimler bulunuyor.

D GRUBU İLK MAÇI TÜRKİYE - HIRVATİSTAN

EURO 2016'da D Grubu Türkiye ile Hırvatistan arasında 12 Haziran'da Paris'te oynanacak mücadele ile başlayacak. 13 Haziran'da ise İspanya ile Çek Cumhuriyeti karşı karşıya gelecek.

Grupta ilk 2 sırayı alan takımlar bir üst tura çıkarken, 6 gruptaki en iyi 4 üçüncü de son 16'ya kalma şansını elde edecek.