Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, su ve atık su konusunda önemli bir yatırım projesi gerçekleştirildiğini belirterek, altyapıya ağırlık verdiklerini, ilçedeki asbestli borularında yavaş yavaş değiştirildiğini ifade etti.

4,5 MİLYON AVROLUK PROJE
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Dairesi Başkanlığı'nın öncülüğünde ilçede su ve atık su projesi gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Kargı, "Yüzde 85'ini hibe olarak aldığımız, yüzde 9'u belediyemizden ve yüzde 6'sı da bakanlığımızdan çıkacak 4,5 milyon Avro'luk bir yatırım projesi yapıyoruz. 2008 yılından beri devam eden bir süreç. Her ne kadar sosyal ve kültürel belediyecilik faaliyetlerine özen göstersek de belediye başkanlarının en çok zorlandığı altyapı konusuna da ağırlık veriyoruz" diye konuştu.

İKİ ELİNİZ YAKAMDA OLSUN
Altyapı yaparken içme suyu hatlarına da özen gösterdiklerini belirten Kargı, "Benim ilçemde 26 kilometre asbestli boru var. Özellikle sık kullanılan Kaşif Mercan Caddesi'ndeki 1,6 kilometrelik asbestli boruyu değiştiriyoruz. Değişim sırasında beklenmedik sorunlar yaşasak da gece-gündüz demeden bu boruların değişimini gerçekleştiriyor, bilgisayarlı sistemle yerlerini kayıt altına alıyoruz. Ben vatandaşlarımıza söyledim, 'eğer bu asbestli boruları değiştirmeden üstyapıyı düzenlersem, iki eliniz yakamda olsun' dedim. Hemşehrilerimden bu konuda anlayış ve sabır bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU