Engellilerin gelişimi adına büyük destek sağladığı saptanan Hemsball oyunu Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'ndaki törenle tanıtıldı. Türk spor adamı tarafından bulunan oyunu oynayan özel sporcular, keyifli anlar yaşadı.

YENİ OYUN TANITILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da desteklediği engelli sporcular için hemsball oyunu, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'ndaki tören ve gösteri maçlarıyla tanıtıldı. Programa, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Demirkıran, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Özel Sporcular ve Engelli Sporcular Şube Müdürü Şeyda Sağlam Gündüz, engelli spon kulüplerinden sporcular, antrenörler ve aileler katıldı. Proje Koordinatörü Meryem Gezer Sevinç ile Antrenörler Büşra Şahiner ve Özgür Kılıç, ilk olarak bu yeni sporu tanıttı. Ardından ise engelli sporcular bu yeni oyunu oynadılar.

OLUMLU ETKİLERİ VAR

Proje Koordinatörü Meryem Gezer Sevinç, "Türk bir spor adamının bulduğu bu oyun özellikle engelliler üzerinde olumlu etkiler yapıyor. Engellilerin bu sporla odaklanma, refleks, denge ve konsantrasyonlarında büyük gelişmeler olduğunu saptadık. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın da destek vermesiyle bu yeni sporu ilk olarak Samsun ardından Karadeniz ve Türkiye'de tanıtacağız" diye konuştu. Ardından Altınkum, İlkışık Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Makbule Ölçen Özel Eğitim Merkezi, Canik Özel Eğitim İş Uygumala Merkezi, Varyant Özel Eğitim Merkezi ve Zafer Özel Eğitim Merkezi sporcuları bu oyunu oynayıp keyifli dakikalar yaşadı.

BAKOĞLU DA OYNADI...

Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu da, özel sporcularla birlikte hemsball oynadı. Bakoğlu, "Sadece engelli vatandaşlarımız değil herkes bu oyunu oynayabilir. Keyifli ve eğlenceli bir oyun" dedi.

HEMSBALL NEDİR?

Hemsball bir Türk spor adamının geliştirdiği bir oyundur. Oyunun amacı, topu yerde bulunan hedef tahtası üzerindeki çemberinin içine, çembere çarptırtmadan rakip oyuncuya göndermektir. Kura ile başlayan oyun topun çember içine değmesi, dışarı gitmesi veya bir oyuncunun hata yapmasına kadar devam eder.Sayı kazanan oyuncu servis atma hakkı kazanır.

Selçuk KAYA