Muhteşem Yüzyıl Kösem'in 29. bölümü bu akşam yayınlanacak. Muhteşem Yüzyıl Kösem 29. bölüm fragmanı yayınlandı.

İki can düşman.. Kösem ve Safiye, son kez karşı karşıya geliyor! Sultanların arasındaki savaş herkesi şoke eden bir biçimde son buluyor. Yeniçeri ile karşı karşıya gelen Sultan Osman seferden dönmek zorunda kalıyor. Osman, Kösem'in iktidarına son verebilmek için onu payitahttan sürgün ediyor. Sefer kutlamaları yapılırken, acı bir kaza yaşanıyor! Bu hadiseden Kösem'i sorumlu tutan Osman, Kösem'e düşman kesiliyor. Osman, yeniçeri ocağını kaldırmaya karar veriyor. Osman'ın gizli amacını öğrenen yeniçeri isyan ediyor. İstanbul yangın yerine dönüyor. Şehzadeleri kurtarmak isteyen Cennet, çocukları saraydan kaçırıyor. Kösem her yerde çocuklarını ararken, şehzadeler ortadan kayboluyor. Halime, oğlu Mustafa'yı tahta çıkarmak için isyan ateşini körüklüyor. Sarayı basan askerler Mustafa'ya biat ediyor. Sultan Osman has odada sıkışıp kalıyor. Yeniçeri, Osman'ı tahttan indirmek için has odaya yürürken, Dilruba Kösem'i ateşe atacak bir teklifte bulunuyor.

İskender'in ölümüyle tüm ümidini kaybeden Safiye, son kez Kösem ile karşı karşıya gelir. İki can düşmanının yüzleşmesi beklenmedik bir biçimde son bulacaktır.

Seferde yeniçeriyle karşı karşıya gelen Sultan Osman, payitahta dönmek zorunda kalır.Kösem'in yeniçeriyi kışkırttığını düşünen Osman, Kösem'in iktidarına son vermek için onu payitahttan sürgün eder.

Sultan Osman, bugüne dek görülmemiş bir şey yaparak, hacca gitme kararı alır. Oysa bu kararın ardında bambaşka bir planı vardır.Mısır'a gidip asker toplayacak ve yeniçeri ocağını kaldıracaktır.Osman'ın aldığı karar sonun başlangıcı olur.

Sultan Osman'ın asıl amacını öğrenen yeniçeri isyan eder. Başta Kösem ve Halime'nin de destek verdiği isyan, çığrından çıkar.Kösem şehzadelerini kurtarmak için harekete geçtiğinde büyük bir sürprizle karşılaşır. Şehzadeler ortadan kaybolmuştur..

Halime ise bu isyanı fırsata çevirir. Askerler, Mustafa'yı padişah ilan ederken, Sultan Osman has odada ölümle yüzyüze kalır. Muhteşem Yüzyıl Kösem, heyecan dolu yeni bölümüyle Star'da..