5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerinin yapılacağı Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde hazırlıklar devam ediyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, hazırlıkları yerinde inceledi.

Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü programı dolu dolu geçecek. Etkinlikler için yapılan hazırlıkları yerinde inceleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Samsun'umuzun gözbebeği haline gelen Kuş Cenneti için birçok alanda önemli çalışmalar yaptık. Geçtiğimiz süreçte buraya binlerce ziyaretçi çekmeyi başardık. Bu yüzden 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerini Samsun'da çevre ve turizm adına önemli bir yer haline gelen Kuş Cenneti'nde yapmayı planladık. Dolu dolu bir program gerçekleştireceğiz. Valimiz İbrahim Şahin ile yaptığımız değerlendirmeler kapsamında bu kararı aldık. Deltada güzel bir gün geçirmek isteyen tüm vatandaşlarımızı 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Kızılırmak Deltası'na davet ediyorum' dedi.

'BU KAFE İLE ESKİYİ YÜREĞİNİZDE HİSSEDECEKSİNİZ'

Kuş Cenneti içerisindeki Ağaç Kafe'de bir süre oturan ve orada yapılan son hazırlıkları da inceleyen Başkan Yılmaz, 'Tamamen ahşaptan inşa ettiğimiz ve doğayla uyumlu olan bu kafemizde herkes eskiyi yüreğinde hissedecek. İçerisine yerleştirdiğimiz tüm malzemeler buradaki köylülerimizden toplandı. El emeği göz nuru birçok ürünü burada göreceksiniz' diye konuştu.

DOLU DOLU BİR ÇEVRE GÜNÜ

Gün boyu sürecek olan program kapsamında çevre ile ilgili kitap seti dağıtımı, manda salınımı, bisiklet dağıtımı, bisiklet turu, çevre ve doğa eğitimleri, atlı turlar, manda sütü dağıtımı ve sertifika töreni etkinlikleri gerçekleştirilecek. Saat 14.00'te ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan Samsun Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı Çalıştayı yapılacak. Çalıştayın ardından katılımcılar Leylek Gözlem Kulesi'ni de ziyaret edecek.