İngiltere'nin Arsenal ekibinin formasını giyen ve son derece başarılı bir futbol ortaya koyan Mesut Özil'in, geçtiğimiz günlerde yaptığı Umre ziyareti Almanya'yı karıştırdı. Almanya'nın aşırı sağcı partilerinden bir tanesi olan AFD'nin milletvekili Andrea Kersten, Mesut'un Umre ziyareti hakkında son derece yakışıksız ifadeler kullandı.

Aşırı sağcı Milletvekili Kersten, Alman basınına yaptığı açıklamada Mesut'un ziyareti için 'Bu vatanseverliğe aykırı bir hareket' dedi ve İslam karşıtı cümleler kurdu. Kersten'in yaptığı ırkçı ve yakışıksız açıklamalar birçok kişi tarafından tepkiyle karşılandı. Aynı zamanda Kersten'in Boateng için de ırkçı ifadeler kullandığı biliniyordu.

MESUT ÖZİL'DEN CEVAP GELDİ

Kersten'in yakışıksız ifadelerinin ardından basın mensuplarının karşısına geçen Özil'e açıklamalar soruldu. Türk asıllı Alman futbolcu Özil; 'İnsanlara sürekli olumsuz gözlerle bakan kişiler hep vardı ve var olacak.' dedi. Ayrıca Özil'e sorulan EURO 2016'da oruç tutacak mısın sorusuna da, 'Doktorlardan aldığım tavsiye üzerine tutamayacağım' yanıtı geldi.