Türkiye'yi etkisi altına alan, yoğun kar yağışı Ayvacık'ta kendisini gösterdi. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nün uyarılarını dikkate alan Ayvacık Belediyesi'nde Başkan Mustafa Belur'un talimatıyla 'Beyaz Alarm' ekibi oluşturuldu.

ÇARŞAMBA YOLU ULAŞIMA AÇILDI
İlçenin Döngel, Terice, Yeniköy, Tiryakioğlu, Karaağaç, Kapıkaya, Söğütpınar , Osmanlı, Şenpınar, Koçyurdu, Sahilköy, Ortaköy, Çökekli ve diğer mahallelerinde kapanan yollar belediye ekiplerinin gayretli çalışmalarıyla ulaşıma açılıyor. Ayrıca yine yoğun yağış sebebiyle kapanan Ayvacık-Çarşamba Karayolu, Ayvacık Belediye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla Cayvar Mevkii'ne kadar ulaşıma açıldı.

EKİPLER TETİKTE OLACAK
Vatandaşların sıkıntıya düşmemesi için Ayvacık Belediyesi'nin tüm makinalarının eş zamanlı olarak kapanan yollara müdahale ettiğini belirten Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, "İlçedeki yoğun kar yağışı etkisini kaybedene ve yolların tamamı temizlenene kadar Fen İşleri Müdürlüğü Beyaz Alarm Ekibi tetikte olacak. Birkaç gündür devam eden yoğun yağış ilçemizin özellikle üst mahallelerinde ulaşımı aksatıyor. Oluşturduğumuz Beyaz Alarm ekibi ile mahallelerimizde durmaksızın faaliyet göstererek kapanan yollarımızı temizliyor, ulaşıma açıyoruz. Tüm olası olumsuz hava şartlarına karşı hazır bir şekilde çalışmalarını sürdüren ve karla mücadele çalışmalarında özveriyle çalışan personelime yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Öte yandan Başkan Belur, yeni yılın ülkeye ve millete barış, huzur, birlik ve beraberlik getirmesi dileğinde bulundu.