Hemen hemen her gece Cumhuriyet Mahallesi'ne inen yaban domuzları, özellikle Kale Konut Sitesi içerisinde dolaşarak çöp konteynerlerinin yanına bırakılan yemek artıklarını yiyor. Havanın kararmaya başladığı saatlerden itibaren insanlara ve sokaklardan geçen araçlara aldırmadan gezen yaban domuzları, gece boyunca dolaştıkları site içerisinde karınlarını doyurduktan sonra uzaklaşıyorlar.

YANMAYAN SOKAK LAMBALARI TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Yaban domuzlarının akşam saatlerinden itibaren yemek bulmak için gezmeye başladığı Cumhuriyet Mahallesi'nde başta Severcan Caddesi olmak üzere, Giritli Mustafa Bey ve Göktepe caddelerindeki sokak lambalarının yaklaşık 2 aydır çalışmadığı açıklandı. Karanlıktan yararlanan yaban domuzları bu caddelerin üzerindeki park ve bahçelerden site içerisine geçerken, bu caddeleri kullanan vatandaşlar da yaban domuzlarının saldırı olasılığıyla karşı karşıya kalıyor.
Bir mahalle sakini, lambaların yaklaşık iki aydır yanmadığını belirterek, "Kurumlar arasında yaşanan bir sıkıntıdan dolayı lambalarımız yanmadığı bildirildi. Bu domuzlar her gece buradalar ve karanlık nedeniyle kimse bu domuzları görmüyor. Domuzlar her ne kadar insanlara alışmış olsa da, yanlarında yavruları olduğu için her an bir insana saldırabilirler. Geceleri mahallemizde yürüyemez olduk. Bir an önce bu problemin çözülüp bu lambaların yanması gerekiyor' dedi.