Tekkeköy Belediyesi Eğitim Kültür Merkezi, Halk Eğitim Merkezi, Kutlukent Hizmet binası, Büyüklü, Gökçe, Aşağıçinik ve daha birçok mekanda ortaklaşa yürütülen kursların yıl sonu sergisine Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İlçe Emniyet Müdürü Salih Çakır, Büyüklü Karakol Komutanı Hüseyin Zavalsız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya, Halk Eğitimi Müdürü Halil İbrahim Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Güngör, daire amirleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurs hocaları, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tüm kurum ve kuruluşlarla olduğu gibi İlçe Halk Eğitimi Müdürlüğü ile de uyum içerisinde çalışarak güzel işler başardıklarını ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar 'Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz tarafından yürütülen kurslara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılacak kurslara yer temini, ısınma, elektrik, su gibi konular dışında eğitim kültür merkezlerimizi, hizmet binalarımızı ve yeni yapmaya başladığımız bilgi evlerimizi kullanımlarına sunuyoruz. Bu kurslara yediden yetmişe tüm halkımız katılarak farklı alanlarda eğitimler alıyorlar. Her yaştan bay bayan tüm halkımıza hitap eden bu kurslar bizler için ayrı bir önem arz ediyor. Birçok kursiyer burada öğrendiği el becerileri ile evinin bütçesine katkı sağlıyor. Eğitimler sadece el becerileri ile kısıtlı kalmamakla beraber meslek edindirme ve kültürel öğelere de uzanmaktadır. Yine bunların yanında gitar, bağlama, resim, halk oyunları gibi kurslarda büyük ilgi görmekte' dedi.
Belediye ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde 69 farklı branşta 288 kurs açılmış olup bu kurslarda toplam 5 bin 43 kursiyerin yararlandığını söyleyen Başkan Togar 'Bugün burada kursiyerlerin bir yıl boyunca yapmış oldukları el emeği göz nuru ürünleri gördük. Emeğin karşılığında bir ürünün ortaya çıkması en büyük ödül olduğunu hepimiz burada en iyi şekilde görüyoruz' diye konuştu.
Açılış konuşmaları, gitar ve bağlama kurs öğrencilerinin mini konserinin ardından spor branşlarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Kursiyerlere sertifikalarının takdimi sonrasında serginin açılışı protokol tarafından yapıldı.
Kursiyerler tarafından hazırlanan ve sergilenen bir birinden güzel el emeği göz nuru ürünlerin gezilmesinin ardından program son buldu.