Almanya Federal Meclisi'nde bugün oylanan ve kabul edilen sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısına sadece bir vekil hayır dedi. 11 Türk kökenli milletvekilinin bulunduğu mecliste, tek hayır oyunu Hristiyan Demokrat Birlik'ten Bettina Kudla verdi.

Almanya Federal Meclisi'nde yaşanan oylamada Meclis Başkanı'nın ısrarlı sorularına rağmen iki kez hayır cevabını veren Kudla, bu cevabı vermesi sonrasında ilk kez konuştu. Kudla 'Başka ülkelerde meydana gelen tarihi olayları değerlendirmek Federal Meclis'in görevi değildir. Meclise sunulan önergede kaynak olarak tarihçilerden bunun soykırım olduğunu gösteren bir değerlendirme yok. Bu önergenin politik ve mali sonuçlarını şimdiden öngörmek mümkün değil' dedi.

İLİŞKİLERİMİZ ZARAR GÖRÜR

Ayrıca Kudla, alınan bu karar yüzünden Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin de bozulabileceğini ifade etti. Kudla; 'Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanan sığınmacı sözleşmesine da zarar verebilir. Bunun sonucu da hem sığınmacı hem de mülteci sorununun çözümüne zorlaştırır. Türkiye ile AB arasında yapılan anlaşmanın bozulması çok ciddi insanı sonuçlara ve Almanya için büyük mali yüke yol açar' dedi.