Ay-yıldızlılar Rio Olimpiyatları'nda mücadele etmek için oynayacağı eleme karşılaşmalarının hazırlıklarına 6 Haziran Pazartesi günü Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off Finali'nde yer alan basketbolculardan yoksun olarak Antalya'da toplanarak başlayacak ve çalışmalarını 11 Haziran'a kadar sürdürecek. Daha sonra 13 Haziran'da İtalya'ya gidecek Milliler burada hazırlık maçları oynadıktan sonra 19 Haziran Pazar günü Türkiye'ye dönecek.

21 Haziran Salı günü ikili temas mücadelesinde Filipinlerle İstanbul'da karşılaşacak olan milli takım, 23 Haziran Perşembe günü de Yunanistan ile deplasmanda mücadele edecek. Ay-yıldızlılar 26 Haziran Pazar günü Yunanistan ile bu kez İstanbul'da oynayacak ve 27 Haziran Pazartesi günü Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde mücadele etmek için Manila'ya uçacak. Ay-yıldızlılar Filipinler'de son hazırlık maçını 1 Temmuz'da Filipinler ile oynayacak.

Türkiye elemelerde A Grubu'nda Senegal ve Kanada ile karşılaşacak. Karşılaşmalar 4-10 Temmuz tarihleri arasında Filipinler'de oynayacak.
2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Basketbol Takımı'nda Başantrenör Ergin Ataman tarafından belirlenen 20 kişilik aday kadroda şu isimler bulunuyor:

Anadolu Efes: Birkan Batuk, Cedi Osman, Doğuş Balbay, Furkan Korkmaz
Banvit: Tolga Geçim, Can Maxim Mutaf
Darüşşafaka Doğuş: Ender Arslan, Metin Türen, Semih Erden, Mehmet Yağmur, Oğuz Savaş
Fenerbahçe: Ali Muhammed, Melih Mahmutoğlu, Barış Hersek
Galatasaray Odeabank : Hüseyin Göksenin Köksal, Sinan Güler
İstanbul BBSK: Metecan Birsen
Pınar Karşıyaka: Kenan Sipahi, Samet Geyik
New Orleans Pelicans: Ömer Faruk Aşık