Samsun Yeşilyurt Demir Çelik İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri 'Tatlı Diller, Gülen Yüzler' adını verdikleri çalışmalarıyla Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda argo ve küfüre karşı eylem düzenledi.

Ellerinde pankartlarla bir süre meydanda küfüre karşı slogan atan minikler, gökyüzüne balon bıraktı ve üzerlerinde 'Tatlı yiyelim tatlı konuşalım' yazan çikolataları vatandaşlara dağıttı.

KÜFÜRDEN RAHATSIZ OLUYORUZ
Eylemde basın açıklaması yapan Yeşilyurt Demir Çelik İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Sündüz Kesim eylemi farkındalık oluşturmak amacıyla yaptıklarını ifade ederek, ''İnsanlara argo ve küfrün bizleri rahatsız ettiğini, kalp kırdığını ve zarar verdiğini göstermek istiyoruz. İnsanların Türkçemizi daha güzel kullanmasını, daha etkili ve güzel konuşmalarını sağlamak ve birbirimize güzel ve nazik davranma yollarını benimsetmek, bazen şaka, bazen öfke niyetine kullanılan argolu ve küfürlü kelimelerin azaltılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bazı insanların bizlere örnek ve model olacak tarzda konuşmalar yerine küfürlü ve argolu konuştuklarının farkında olmalarını sağlamak amacıyla bu çalışmayı yapıyoruz'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU