Eski Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Yargıtayın onayladığı ve 19 haziranda gerçekleşmesi beklenen olağanüstü kongre sürecini değerlendirdi. Değişim arzusunun tabandan geldiğini kaydeden Süslü, ''Bu süreçte biz üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya devam edeceğiz. yönetimsel anlamda değişim, fikri anlamda gelişimle MHP iktidarını kuracağız'' diye konuştu.

SAMSUN KİLİT NOKTA

19 haziranda Ankara'da olağanüstü tüzük kurultayını gerçekleştirip genel başkanlık seçiminin önünü açacaklarını söyleyen Süslü, ''Bu süreçte MHP'nin görevden alınan Samsun İl Teşkilatı olarak çok fazla rol aldığımızı düşünüyoruz. Çünkü tabanımız bize 'Ön alın' dedi. Samsun kurtulan değil, kurtaran şehirdir. Yine Türk milletinin makus talinin MHP eliyle düzelttiği, kötü günlerini geride bırakacağı hareketi başlatması açısından Samsun için önemliydi. Samsun bu süreçte ön aldı, herhangi bir adayın yanında direkt durmadı ama bir adayın Samsun'a olan ilgisi daha fazlaydı. Meral Akşener, Samsun'un önemli bir kavşak ve kilit noktasında olduğunu gösterdi'' dedi.

MHP UMUT AŞILAYAMAMIŞTI

Meral Akşener'in pozitif enerjisi ve çalışmalarıyla Türk milletine ve partililere umut aşıladığını söyleyen Süslü, şu şekilde sürdürdü: ''AKP kendi hukununu insanlarımızın hukukundan üstün tutarak zulmetmeye başladığı bu dönemde Meral Akşener insanların sesinin çıkmasına neden oldu. Daha önce biz MHP olarak insanlarımıza umut aşılamayamamıştık. İstikrar sürsün diye istemeye istemeye AKP'ye oy veren insanlar, o zulümden kurtulabileceklerine ve o zulümün hesabının sorulacağına inandı. Biz kendisiyle dava arkadaşı olmaktan çok mutluyuz. İnşallah zafere de birlikte gidip, Türk milletine umut olmaya devam edeceğiz.''

Zerrin SOMUNCU