Farklı şehirlerden gelerek Memur-Sen Genel Merkezi'ni ziyaret eden taşeron işçiler Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ile bir araya geldi. İşçilerin kadro taleplerini dinleyen Tonbul, bu konuda Memur-Sen'in sorumluluk aldığını ifade etti. Tonbul, 'Taşeronların kamuya alınması gündemde. Bu çerçevede, taşeron işçiler de 4/A ya da 4/D statüsünde kadroya alınmalıdır' diye konuştu.

EMEĞE, ALIN TERİNE SAYGI

'Biz, emeğe, alın terine değer verilmesini, ekmeğimizin artmasını, saygın iş ve saygın emek konusunda ülkemizin dünya liginde zirveye çıkmasını istiyoruz' diyen Tonbul, şu şekilde konuştu:
'Biz, insan onuruna yaraşır çalışma şartları talep ediyoruz. İş güvencesi kırmızıçizgimiz diyoruz, güvencesiz çalışmaya son verilmesini, işsizliğin bitirilmesini, ekonomik büyümeden pay verilmesini istiyoruz. Taşeron işçiliğe son verilsin, güvencesiz istihdam hatasına düşülmesin istiyoruz. Bu kardeşlerimiz mutlaka güvenceli ve kadrolu olsun.'

4/B VE 4/C'LİLERE KADRO

4/B ve 4/C'li bütün sözleşmeli personelin de kadroya alınması gerektiğini dile getiren Tonbul, '4/B ve 4/C'lilerin de kadro talebi artık karşılanmalıdır. Öte yandan, üniversite mezunu işçilerin kadroya geçirilmesini istiyoruz. Vekil ebe ve hemşirelerin, vekil imamların, ek ders ücretiyle görev yapanların, usta öğreticilerin de kadrolu olmasını istiyoruz. Öğretmenden hemşireye, doktordan imama, iş ve meslek danışmanından sosyal çalışmacıya kamuda personel açığının kapatılmasını istiyoruz. Örgütlenmenin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını, emeklilerimize ve emniyet güçlerimize sendika hakkı verilmesini istiyoruz' ifadelerini kullandı.