Ünlü Modacı Zeynep Kartal tarafından daha önce Suriyeli mültecilere yönelik İngiltere'de düzenlenen ve büyük yankı bulan yardım defilesi, bu kez şehit ve gazi ailelerine yardım amacıyla İngiltere İstanbul Başkonsolosluğu'nda yapıldı.

Konsolosluk bahçesinde verilen kokteyl ve Elektronik Keman Virtüözü Giselle'nin dinletisinin ardından bir konuşma yapan Ünü Modacı Zeynep Kartal, 'Bugün yine bir yardım defilesiyle sizlerin karşısında olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşamaktayım. Şehit ve gazi ailelerine yardım amacıyla yapılan bu defile, eminim benim gibi sizler içinde son derece büyük bir anlam taşımaktadır. Bu koleksiyon sadece siyah ve beyaz renklerden oluşmaktadır. Siyah karanlık ve acı günleri, beyaz ise bizim katkılarımızla ulaşacağı beyaz ve aydınlık günleri temsil ediyor' şeklinde konuştu.

Daha sonra defile salonuna geçilerek siyah ve beyazdan oluşan koleksiyon, katılımcıların beğenisine sunuldu. Defilede elde edilen gelirin ve defilede sergilenen kıyafetlerin satılarak şehit ve gazi yakınlarına bağışlanacağı belirtildi.