Tokat'ta kraliçe arıyı takip eden oğul arıları şehir merkezinde bir otel yanındaki Hızarhane Caddesi'nde bulunan sokak lambası çevresinde yoğunlaştı.

Arıcılık yapan bir vatandaşın müdahalesi ile sokak lambasına takılı olan çöp kovasının çevresinde üzüm salkımı oluşturan arılar kovana çekildi. Bu sırada yoldan geçen vatandaşlar ise çevrede huzursuzlaşarak sağa sola uçan arılardan sakınarak kaçmaya çalıştı.

Bir kamu kurumunda çalışan ve arıcılık yapan Hasan Güler, arıların yüksek seste oluşan titreşimden konma eylemi olduğunu bildiğini, ıslık çalarak ve yüksek ses çıkartarak arıların çöp kovasına konmasını sağladığını söyledi.

Yakınlarda bulunan bir arıcı arkadaşından kovan getirdiğini ifade eden Güler, 'Sokak lambası çevresinde yoğunlaşan arıları bu şekilde indirerek kovana almayı başardık. Bu mevsimlerde sıkça görülen bir durum ama şehre inmesi ilginç' diye konuştu.

Arıları peteğe alan Hayrettin Şahin ise bu mevsimlerde oğul veren arıların bu tür görüntüler oluşturduğunu ifade ederek, yaklaşık 5-6 çerçevelik arıyı kovana aldıklarını kaydetti.

Geçtiğimiz yılda eski müze bahçesinde yaşanan benzer olayda vatandaşlar arıların huzursuzlanarak sağa sola uçmasından dolayı zor anlar yaşamıştı.