İstanbul 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, müzisyen Değer Deniz'in ağabeyi müşteki Orhan Deniz ve sanık Cengiz Y.'nin avukatı Kemal Dinç katıldı. Diğer sanık doktor Eyüp K. ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz alan Orhan Deniz, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, 'Ben olay günü orada değildim. O gün kardeşim öldürülmüştü. Bunun soruşturması yapılacaktı. Ölü muayenesi nedeniyle doktor olan sanıklar telefonla çağrılmışlar ancak olay yerine gelmemişler. Sanıklar suç kastıyla hareket etmişlerdir. Cumhuriyet savcısının tuttuğu tutanak ortadadır. Orada olay olduğu gibi anlatılmıştır. Davacıyım, sanıkların adli görevlerini ihmal ettiklerini düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

ÖLÜ MUAYENE İŞLEMİ BELEDİYELERCE YAPILIR

Sanık doktor Cengiz Y.'nin avukatı Kemal Dinç ise 'Bu bir icap nöbetidir. Yapılması gereken polisin doktorun bulunduğu yere gidip onu uygun vasıtayla alıp olay yerine götürmektir. Telefonla ulaşılamaması da müvekkilin bir kastı yoktur. Muhtemelen telefonun çekmediği bir ana denk gelmişti. Suça konu görev adli görevdir. Yapılan ölü muayenesi değildir. Bu görev belediyelerce yerine getirilmektedir. Müvekkilin beraatini talep ediyoruz' şeklinde konuştu.
Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıklara yüklenen suçun, sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle ayrı ayrı beraatlerine hükmetti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Beyoğlu'nda 5 Mayıs 2015'te 17 yaşındaki C.M. tarafından öldürülen müzisyen Değer Deniz'in cesedinin bulunmasının ardından ölü muayene işlemi için aranan iki doktor olay yerine gitmemişti. Doktorlardan Cengiz Y., polis tarafından arandığında ulaşılamamıştı. Diğer doktor Eyüp K. ise Pendik'te olduğundan olay yerine gelemediğini belirtmişti.

2 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYORLARDI

Bunun üzerine savcılık, iki doktor hakkında soruşturma başlatmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, iki doktorun da nöbetçi olmalarına rağmen telefonla yapılan çağrılara cevap vermeyerek görev gereklerine aykırı şekilde hareket ettiği ifade edilmişti. İki doktorun da göreve gitmeyerek ölü muayene işleminin yapılmamasına neden olmak suretiyle görevlerini kötüye kullandıkları iddia edilmişti. Savcılık iki doktor hakkında 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.