İç transferlerin başladığını ve önümüzdeki günlerde dış trasfer çalışmalarına başlayacaklarını belirten Niğde Belediyespor Kulübü Başkanı Yakup Yerlikaya, Niğdeli iş adamlarından kulübe destek çağrısında bulundu. 2. Ligin Niğde'ye büyük reklam olanağı vereceğini ve takım için masraflı bir lig olduğunu ifade eden Başkan Yerlikaya, Niğde'yi ve sporu seven iş adamlarından destek istedi.

Başkan Yerlikaya, "Niğde Belediyespor Kulübü Başkanı Yakup Yerlikaya, '2015-2016 sezonunda şampiyon olan takımımızı, teknik ekibimizi, Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan'a ve taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Bilindiği gibi hedefimiz şampiyonluktu ve rabbimiz bize nasip etti ve 2. Lige yükseldi. 2. Lig demek ayrı bir heyecan, ayrı bir reklam demek şehrimiz açısından. Biz bu ligde Niğde'mizi en güzel şekilde temsil ederek bir üst lige çıkmak için mücadele edeceğiz. İnşallah 2.lig çalışmaları iç transfer olarak başladık ama gelecek hafta genel kurulumuz var. Genel kuruldan sonra dış transfer çalışmalarına başlayacağız. Lig 11 Eylül 2016 tarihinde başlayacak daha önümüzde uzun zaman var. Hedeflediğimiz futbolcuları iç transferde Eser hocamızla görüştük verdikleri bilgiler doğrultusunda anlaşmaları yapıyoruz. 3. Lig ve 2. Ligde başarılı bir sezon geçirmiş futbolcularımızın karmasıyla ve yeni sezona tekrar Şampiyonluk parolasıyla başlayacağız. Niğde Belediyesporun hedefi alt olmaz her zaman üst olur bunu başaracak güçteyiz." dedi.

Milyonlarca para harcansa da futbolun reklamı kadar olamayacağını anlatan Yerlikaya, konuşmasına şöyle devam etti:

"2. Lig ayrı bir reklam diyoruz ama masraf olarak da yüksek. Buradan gerçekten Niğde'yi ve belediyespor'u seven şehir dışındaki ve içindeki iş adamlarımız çağrıda bulunuyoruz. Belediye Başkanımı Faruk Akdoğan bize destek verse de gerçekten masraf olarak yüksek maliyet bizleri ve belediye başkanımızı zorluyor. Futbolun verdiği reklamı hiçbir şey yapamaz. Milyonlarca para harcasanız Niğde'nin reklamını spordaki başarı haricindeki hiç bir şey yapamaz. Hem reklam konusunda, hem destek konusunda destek bekliyoruz. Bizi desteklerlerse hedeflerimiz yüksek olur. Şehrimiz bunu başaracak güçte. Allah izin verirse Niğde'yi seven iş adamlarımızı desteğe davet ediyoruz."