Eski Mısır firavunu Tutankamon'un 1922 yılında bulunan hançeri için flaş bir iddia ortaya atıldı. Firavunun hançerini inceleyen araştırmacılar, hançerin dünya dışı bir maddeden yapıldığını tespit etti. Araştırmacılara göre hançerin bir göktaşından yapılmış olma ihtimali yüksek görünüyor.

Genç yaşta ölen firavunun, mumyasının yanındaki hançeri inceleyen araştırmacılar, hançerin içinde bulunan nikel ve kobaltın dünyada bulunmadığı belirtilirken, hançerin gizeminin halen daha çözülemediği ifade etti.

Ortaya çıkartılan bu gerçekle birlikte, Mısır piramitlerinin uzaylılar tarafından yapıldığını iddia eden çevreler büyük bir heyecan yaşadı. Ayrıca incelemeyi yapan çevreler 'Çalışmamız antik Mısır'ın değerli nesnelerin üretiminde meteor demirine büyük değer verdiğini kanıtlıyor' dedi.

Tutankamon, MÖ 1324 yılında 9 yıl tahtta kaldıktan sonra 19 yaşında hayatını kaybetmişti. Mezarı, 1922 yılında İngiliz Mısır bilimci Howard Carter taradından bulunmuştu. Meteor demiri, antik kültürlerde büyük değer görüyordu. Grönland'daki Inuit halkının meteor demirinden aletler yaptığı, Demir Adam olarak adlandırılan antik Budist heykelinin ve Polonya'daki arkeolojik kazılarda bulunan iki bilezik ve bir baltanın da meteor demirinden yapıldığı biliniyor.