Bir dönemin ünlü haber spikeri Alp Buğdaycı , Metris Cezaevi'nde dün hayatını kaybetmişti. Buğdaycı'nın cenaze namazı bugün öğle namazını müteakip Şakirin Cami'nde kılındı. Cenaze namazına annesi Nesrin Buğdaycı, Kardeşleri Sibel ve Çiğdem Buğdaycı abisi Ahmet Buğdaycı yakın akrabaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Buğdaycı'nın avukatı Haydar Yalçınoğlu, cenaze namazı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yalçınoğlu, "1995 yılındaki Güneş K. davasından beri avukatlığını yaptım. Bu dava 28 yıl sürdü dava süreci içerisinde bu iki insanın aleyhinde binlerce köşe yazısı yazıldı ve bu köşe yazılarının hepsi bunları linç eder vaziyetteydi" dedi.

O zamanki gazeteleri de hatırlatan Haydar Yalçınoğlu, "Bir çok insan psikologlar, köşe yazarları, dahil "sapık tecavüzcü katil ruhlu insanlar, onlar bu toplumdan tahrip edilmeli tecrit edilmeli" dediler. Toplum kendi içerisindeki bütün ahlaki kodlarını bunların üzerine 20 yıl boyunca kustu ve sokağa çıkamaz hale geldiler. O baskıya dayanamayıp kaderiyle ölmüş olabilir veya olmayabilir. Adli tıp raporu çıktığında bu açığa çıkacak. Bu da 3 ay içerisinde belli olacaktır. Savcılık ciddiyetle darp, zehirlenmeye bağlı kalp krizi veya doğal kalp krizi olup olmadığını araştıracak. Hiç doktora gitmemiştir, hiç tedavi görmemiştir yakın arkadaşım, yıllarca aynı evde yaşadık. Hiçbir sorunum olmadı. Birdenbire 1.5 ay içerisinde nasıl kalp krizi geçirdi" dedi.

Anne Nesrin Buğdaycı taziyeleri kabul ederken, Buğdaycı'nın cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.