Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, MHP Genel Merkezi'nce kongre tarihinin 10 Temmuz olarak açıklandığını söyledi.

Merkezin vereceği talimatlar doğrultusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanında olan duruşlarını devam ettireceklerini kaydeden Taner, ''MHP'de arkadaşların dile getirdiği gibi bir değişim olacağına inanmıyorum'' diye konuştu.

'DEĞİŞİM' OLMAYACAK

MHP'de kesinlikle liderlik koltuğunu haketmeyen ve liderliğe diğer partilerden dönüşüpgenel başkan olmaya kalkışanları da kesinlikle desteklemeyeceğini kaydeden Tekin, ''Genel başkanımızın aday olduğu kurultayda da kongreden zaferle çıkacağını ve MHP'nin de bu süreçten daha da güçlenerek çıkacak. Böylece şu an içinde bulunduğumuz tartışmalar da son bulacak. MHP'de arkadaşların dile getirdiği gibi bir değişim olacağına inanmıyorum. Ben genel merkezimizin verdiği 10 temmuz tarihini kabul ediyorum, 19 haziran diyerek bu işi uzatmanın inada bindirmenin sağlıklı sonuç oluşturacağını düşünmüyorum. sonucunda 10 temmuz olarak açıklandıysa arkadaşlarımızın niyeti de eğer üzüm yemekse bağcıyı dövmek değilse gelip kurultayda demokratik haklarını kullanabilirler. Artık kafa karıştırmaya gerek yok'' dedi.

ÖZÜR BORÇLARI VAR

MHP içindeki muhalif kanadın Bahçeli'ye hükümetle işbirliği yaptığı konusunda iftira attığını ifade eden Tekin, şu şekilde sürdürdü: ''Çirkin yakıştırmalar yapıp, iftiralar atanlar yargıtay kararı 5-0 kendi lehlerine çıktıktan sonra hiçbir şekilde ağızlarını açmaz oldu. O dönemde attıkları iftiralardan dolayı MHP'ye, mensuplarına ve genel başkanınına özür borçları var. Israrlı biçimde hükümet tarafından baskı yapıldığını iddia ediyorlardı, bu baskı demek ki kendileri tarafından yapılıyordu ki şimdi bu karardan sonra nasıl sağlıklı bir karar olduğuna inanıyorlar? Bu konuda açıklama yapmaları ve genel başkanımızdan suçladıkları bu konuda özür dilemeleri gerektiğini düşünüyorum.''

Zerrin SOMUNCU