Çarşamba ilçesinde bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi'nde 3. dönem mezunlarının mezuniyet töreni Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen törene Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş, Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, dekanlar, öğretim görevlileri ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tiftik, 'Fakültemizde çok sayıda konferans, eğitim ve seminerlerle verilen eğitimi zenginleştirmeye çalıştık. Öğrencilerimiz cezaevi ziyaretlerinde bulundular. Fakültemiz bünyesinde kurulan çeşitli öğrenci topluluklarının hukuk misyonu kazandırmaya yönelik mesleki ve sosyal faaliyetlerini uygulamaya açıp, bu sayede öğrencilerimizin güncel hukuk meselelerine ve hukuk mesleğine duydukları ilgiyi ivmesini artırmaya çalıştık' dedi.

Dekan Tiftik'in ardından söz alan Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, "Bu gün mezun olacak olan çok değerli kardeşlerimize, çok değerli evlatlarımıza ayaklarına diken dahi batmadan, ağızlarının tadı bozulmadan, başarılı, bereketli meslek hayatları ve güzellikler içinde bir yaşam diliyorum" ifadelerini kullandı.

Gürbüz'den sonra kürsüye çıkan Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Bozkurt yaptığı kısa konuşmada, mezun olan öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

Yine programda konuşan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, '2004 yılından bu yana görev yaptığım Çarşamba Belediye Başkanlığı görevinde en kutsal, en ulvi vazifenin Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin yüksek öğrenim kurumlarının ilçemize kazandırılmasının olduğunu düşünüyorum' diye konuştu.

Programda son olarak konuşan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş, 'Adalet bilincine sahip, mesleki bilgileri sağlam, kazandığı bilgi ve becerileri uygulamaya yansıtabilen, sorumluluğu üstlenen hukukçular olarak hayata uğurlamanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu gençlerin yetişmesinde elbette, sadece derslerin değil, bunun dışındaki faaliyetlerinde etkisi olmuştur. Üniversitemizde ve bu kampüsümüzde sürekli olarak sempozyum ve etkinlikler düzenlenmiştir. Rektörümüz Hüseyin Akan'ın öncülüğünde öğrenci sayımız büyük bir gelişme gösterdi. Öğrenci sayımız yüzde 134 artış göstermiştir. 22 bin 356 olan öğrenci sayısı bugün 52 bin 500'e kadar yükseliş göstermiştir' şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından okulun başarılı öğrencilerine ödül takdimine geçildi. Ödül takdiminin ardından mezun olan öğrencilerin diploma töreni gerçekleştirildi. 117 öğrenciye verilen diplomaların ardından öğrenciler hep birlikte fakülte binası önünde kep fırlatarak, mezuniyet sevincini yaşadı.