Samsunspor'da kiralık olarak forma giyen Kone'nin alacaklarından dolayı FIFA'ya başvuru yapmasına kısa süre kala devreye giren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sağladığı kaynakla krizi önledi.

Bakan Kılıç, böylece Samsunspor'un FIFA'da birikmiş kriz dosyalarına bir yenisinin daha eklenmesini engelledi. Kılıç, N'diaye'nin parasının da ödenmesini sağladı

FIFA'YA BAŞVURACAKTI
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sıkıntılı dönemde bir kez elini taşın altın koyarak büyük bir krizin çözüme kavuşmasını sağladı. Geçmiş dönemlerde forma giyen yabancı futbolcuların paralarını alamadıkları için FIFA'ya başvurmasından dolayı başı çok ağrıyan Samsunspor, yine böyle bir tehlike ile karşı karşıya kaldı. Geride kalan sezonda kiralık olarak forma giyen golcü futbolcu Kone, alacaklarından dolayı FIFA'ya başvuru hazırlığında idi.

Kone'nin FIFA nezdinde başvuru yapmasına kısa süre kala devreye giren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, krizi önledi. Bakan Kılıç'ın sağladığı kaynak ile Kone'nin alacağı ücretin bir bölümü ödenirken, kalan miktar içinde protokol yapıldığı belirtildi.

Bakan Kılıç, böylece Samsunsor'un FIFA'da birikmiş kriz dosyalarına bir yenisinin daha eklenmesini engelledi. Öte yandan N'diaye'nin parasının da Bakan Kılıç'ın katkılarıyla ödendiği ifade edildi.

Muhammet ÇAVUŞOĞLU