Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Kocaeli raylı sistem hattının 2017 yılı başında faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

Kocaeli raylı sistem hattının operatör firma olarak işletmesini gerçekleştirecek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Park A.Ş. ekibi ülkemizde raylı sistem hizmeti veren kuruluşlara teknik ziyaretler düzenleyerek, raylı sistem faaliyetleri ile işletmeciliği hakkında bilgi almak ve edindikleri tecrübeleri yerinde incelemek amacıyla çeşitli teknik ziyaretler düzenliyor.

Bu kapsamda Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş.'ye konuk olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Park A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Yasin Özlü, Genel Müdür Yardımcısı Zafer Aydın, Otobüs İşletme Müdürü Şaban Bayram, Garajlar Amiri Erkan Atmaca ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Şube Müdürü Ahmet Çelebi'ye Samulaş A.Ş. tarafından yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verilerek teknik geziler gerçekleştirildi.

SAMULAŞ'I ANLATTILAR
Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gürkan'ın yaptığı karşılama konuşması sonrası Samulaş A.Ş. idari müdürlükleri tarafından yürütülen faaliyetler ile ilgili bilgilendirme ve sunumlar gerçekleştirildi.

Operasyon Kontrol Merkezi Şefi Evren Berk, Samulaş A.Ş. tarafından yürütülen ve Samsun halkına verilen hizmetlerin yönetim mekanizması olan operasyon müdürlüğü sunumunu gerçekleştirdi. Hafif raylı sistem hattı, otobüs/ring faaliyetleri, teleferik ve otopark hizmetleri ile ilgili, faaliyetleri anlatan Evren Berk'in sunumu çoğunlukla soru cevap şeklinde devam etti. Operasyon sunumunun ardından Bakım-Onarım Müdürlüğü, Mali-İşler Müdürlüğü ve Destek Hizmetler Müdürlüğü'nün yaptığı sunumlarla bilgilendirme toplantısı tamamlandı.

DEPO SAHASI VE BAKIM ALANLARI İNCELENDİ
Yapılan bilgilendirme sunumlarının ardından Operasyon Kontrol Merkezi ziyaret edilerek, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Park A.Ş. ekibine operasyonel faaliyetlerin nasıl yürütüldüğü ve kullanılan sistemler hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı. Bakım-Onarım Müdürlüğü Elektrik Bakım Şefi Onur Köseoğlu, Mekanik Bakım Formeni Mustafa Yazıcı ve Mekanik Bakım Formeni Serkan Salmaz tarafından Araç Bakım Atölyesi gezisi gerçekleşti. Bakım atölyesinde detaylı bakımı yapılan tramvay üzerinde incelemelerde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Park A.Ş. ekibine bakım alanında bulunan diğer sistem ve elektronik-mekanik ekipmanlarında tanıtımı yapıldı. Hafif Raylı Sistem Araçları torna ve yıkama hattı gezildi. Samulaş A.Ş. depo ve bakım alanlarında yapılan teknik gezinin ardından Amisos Tepesi Teleferik Tesisleri de ziyaret edildi.

2.ETAP RAYLI SİSTEM HATTIDA GEZİLDİ
10 Ekim 2016'da hizmete açılması planlanan ve inşaat faaliyetleri hız kesmeden devam eden 2. Etap Gar-Tekkeköy Hafif Raylı Sistem inşaat çalışmaları da yerinde incelendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından benzer şekilde yürütülen çalışmaları yapılan ziyaret kapsamında yerinde inceleme fırsatı bulan Ulaşım Park A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Yasin Özlü ve idari ekibine 2.Etap Raylı Sistem hattı üzerinde yapılan inşaat çalışmaları ile ray ve katener çalışmaları hakkında bilgi verilerek yüklenici firma Metroray yönetici ve çalışanları ile bir araya gelindi.

GÜRKAN: 'ORTAK NOKTAMIZ YERLİ ÜRETİM'
Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gürkan konu ile ilgili yaptığı açıklamada 'Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ve Ulaşım Park A.Ş.'ye Samsun ve Samulaş'a yaptıkları teknik ziyaret için teşekkür ediyorum. Samulaş A.Ş. gibi Büyükşehir Belediyesi tarafından aynı amaçla kurulan Kocaeli Ulaşım Park A.Ş.'de halkımıza toplu taşım kamu hizmetini en iyi ve güvenli şekilde verebilmek için çalışmaktadırlar. Kocaeli ile Samsun'u ortak noktada birleştiren ise iki şehrin yeni aldıkları tramvayların yerli üretim olması. Bundan sonra devam eden süreçte Kocaeli Ulaşım Park A.Ş. ile SAMULAŞ A.Ş. ortak paylaşım ve destek için daha çok bir araya gelecektir' dedi.