Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Derebahçe Minibüs Hattı Derneği'nin davetlisi olarak dernek binasında verilen kahvaltıya katıldı.

Kahvaltıya Başkan Genç'in yanı sıra Dernek Başkanı Mustafa Tercanlı, Atatürk Mahallesi Muhtarı Lütfi Tercanlı, Kozlu Mahallesi Muhtarı Mehmet Zengin, birim müdürleri ve şoför esnafı katıldı. Dernek yönetimi ve üyeleriyle sohbet eden Başkan Genç, "Geçmişte bir ticaret şehri olan ve Anadolu'nun dünyaya açılan kapısı olan Samsun olarak, şehrimizde, çevre illerde ve Anadolu'da üretilen ürünleri deniz, demir ve hava yolları ile hızlı, kolay ve ekonomik şekilde buluşturmalıyız. Üretim ve tüketim merkezleri, yani liman ve art bölgeler arası ilişkileri kurmamız gerekiyor" dedi.

'4 ULAŞIMI VERİMLİ KULLANMALIYIZ'

Dünyanın yeni bin yılın başında baş döndüren bir hızla değiştiğine ve Türkiye ile dünyadaki ekonomik gelişmelerin Samsun'a yeni fırsatlar sunduğuna vurgu yapan Genç, "Bugün şehirler yarış içerisinde. Samsun'u stratejik üs yapacak ve Türkiye'nin ilk 5 ili arasına sokacak önemli etkenlerden biri ulaşımdır. Çünkü kalkınmanın temeli ulaşımdır. Samsun 4 ulaşım ağını verimli kullanmalıdır. Ulaşımı sadece dolmuşa, minibüse binip eve gitmek gibi dar çerçevede düşünmemeliyiz. Küresel çağda artık tek bir mesajın tüm dünyayı dolaşması sadece birkaç saniye sürüyor. Dolayısıyla ülkemizde ve dünyadaki gelişmeleri doğru algılamalıyız" diye konuştu.

'ŞEHİRLERİ YEREL YÖNETİMLER KALKINDIRIR'

Şehirleri kalkındıracak olanın yerel yönetimler olduğunu ifade eden Genç, "Belediye Başkanları ve meclis üyeleri şehirlerin doktorlarıdır. Şehir olarak insanımızı, kurumlarımızı, şehirlerimizi ve devletimizi dönüştürecek stratejiler geliştirmeliyiz. Ortak akılla çalışarak şehrimizin ulaşım anlamında sorunlarını çözdüğümüz takdirde inanıyorum ki Samsun önümüzdeki 100 yıllık süreçte Türkiye'nin en stratejik merkez üssü şehirlerden birisi olacaktır. Biz de buna istinaden bu şehrin ulaşım sorunlarını belirleme ve çözme noktasında Ulaşım Çalıştayı düzenledik. Çünkü kalkınmanın temelinde ulaşım ve ulaştırma yatar" şeklinde konuştu.

SAMSUN-BATUM HIZLI YÜK VE YOLCU TRENİ

Samsun'un ekonomik kalkınması için ulaşım anlamında yapılması gerekenleri de sıralayan Başkan Genç, "Hükümetimiz Samsun-Ankara arası Hızlı Tren Hattını yapıyor. Bu konuda hükümetimize teşekkür ediyoruz. Ancak Samsun-Batum demiryolunu da hayata geçirmeliyiz. Yine Samsun-Irak demiryolu tamamlanmalıdır. Batman'ın Kurtalan ilçesinden Irak'ın Zaho kentine kadar olan 100 kilometrelik kısım tamamlandığında Samsun Orta Doğu'ya bağlanacaktır. Samsun havalimanı yolcu ve kargo bölümleri geliştirilerek bölge havalimanı olmalıdır. Ayrıca Tekkeköy'e Serbest Ticaret Bölgesi, en az 20 milyon metrekarelik Büyük Organize Sanayi Bölgesi ve Bölge Aktarma Limanı kurulmalıdır. Lojistik Köy de bu bölgede lojistiğin her alanını kapsayacak şekilde yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

'HER FİKİR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ'

Ulaşımın bir şehrin olmazsa olmazı olduğuna işaret eden Başkan Genç, şunları söyledi: "Bir şehrin ulaşımı ne kadar iyi olursa, gelişimi de o kadar hızlı olur. Şoför esnaflarımızın da bu şehirde sıkıntıları var. Bunların hepsini biliyorum. Şoför esnafımız bu şehir için çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Hepimiz bu şehrin havasını soluyoruz. Dolayısıyla sizlerin söyleyeceği sözler, vereceği fikirler şehrimizi daha ileri taşıma noktasında bizim için önemlidir. Bu manada düzenlediğimiz Ulaşım Çalıştayını ve Ekonomi Çalıştayını çok önemsiyorum. Derebahçe Minibüs Hattı Derneğimizin bina ihtiyacını giderdik. Yine burada gençlerimiz için verdiğimiz halı saha sözümüz gerçekleşmek üzere. Yakın zamanda gençlerin hizmetine sunacağız."

Kahvaltının ardından Derebahçe Minibüs Hattı Dernek Başkanı Mustafa Tercanlı, derneklerine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ettiği Başkan Osman Genç'e plaket verdi.