Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nca yayla yollarının iyileştirilmesi için çalışma yürütülüyor. DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, yaptığı açıklamada, yollardaki iyileştirmelerin, yaylaların birbirine entegrasyonunu içerdiğini bildirdi.

ZİYARETLER ARTACAK
Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, Samsun'dan Artvin'e kadar yaylaların birleştirilmesi ve aralarındaki geçişin kolaylaştırmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Yüce, turistlerin yaylaları ziyaret sürelerini artırmak istediklerini kaydetti.

Bir yayladan diğerine gitmek için kilometrelerce yol katetmek gerektiğine dikkati çeken Yüce, "Tepeden güzergahı birleştirmiş oluyoruz, dolayısıyla turist eline haritayı aldığı zaman aşağıdan bir yol güzergahından ziyade hemen tepeden aynı paralelde aynı üst kodlarına bir ulaşım merkezinden diğer bir ulaşım merkezine çok rahat ulaşım sağlanacaktır" diye konuştu.

STANDART YÜKSELTİLDİ
Önal, şu değerlendirmelerde bulundu: "Samsun'dan yayla koridoru başlıyor, sahile inmeden aşağı yukarı bir iniş çıkış yapmadan doğal manzara izleyerek Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, düşünün bir hafta 10 günlük bir gezi güzergahı. Bence bu Karadeniz'in en büyük, en güzel projesi. Buralarda yayla yolları vardı ama bu yayla yollarının standartları düşüktü. Toz, toprak, çamur, küçük araçların gidebileceği yollar değildi. Şu anda çok şükür standardı yükseltildi ve asfalt yapıldı."