Paralel yapının Türkiye'den silmek istediği Metro Onursal Başkanı Galip Öztürk, komşumuz Batum'un umudu oldu. Dört yılda 200 milyon dolarlık turizm yatırımıyla en büyük yatırımcı olan Galip Öztürk, Acara Cumhuriyeti'nin gözdesi.

Batum'da bir araya geldiğimiz Galip Öztürk, ülkesinde büyük haksızlığa uğradığını, sabırla ve metanetle yargının vereceği kararı beklediğini söyledi.

İş yapmayı sevdiğini, hayatının büyük mücadelelerle geçtiğini belirten Galip Öztürk, 'Kim ne yapmak isterse istesin beni mücadelemden alıkoyamaz. Biz Batum'da yatırım yapıyoruz. İstihdam sağlıyoruz. Samsunlu firmalarla iş birliği yaparak ihracat yapma olanakları sağlıyoruz' dedi.

GELECEK BATUM'DA

Türkiye'nin turizmde tarihinin en kötü dönemini yaşadığı günümüzde Batum gelecek vaad ediyor. Bu geleceğe Türk yatırımcılarla ulaşmaya çalışıyor. 125 bin nüfuslu Batum yaz ayları bir milyon turiste ev sahipliği yapmayı hedefliyor. Bunun için gerekli olan turizm yatırımları hızla yükseliyor. Şüphesiz her bir turizm yatırımı Türklerin eseri. Bu yatırımcıların en büyüğü ve sürekli yenilerini eklemeye çalışan Metro Holding Onursal Başkanı Galip Öztürk. Böylesine katkı sağlayan Türk işadamı Galip Öztürk'ü Gürcistan vatandaşları arasına dahil etmiş.

METROCITY BATUMI

2012 yılında kurulan gayrı menkul yatırım şirketi Metro Atlas Georgıa Jsc, farklı yönleri ve işlevleri olan Metrocıty projesini gerçekleştirmeye çalışıyor. Metro Atlas Georgıa Jsc. Borsa İstanbul'da ve dünya ülkelerindeki 70`ten fazla şirketiyle 35 binden fazla kişiyi istihdam eden Metro Holding'e ait.

Metro'nun Gürcistan'daki yatırımlarını toplamda 17 şirket yönetiyor. İnşaat, turizm, imalat, gıda vb alanlarda faaliyet gösteren bu şirketler sadece Gürcistan piyasasını hareketlendirmekle kalmıyor, Türkiye'den getirdiği ürünler ile ülke ekonomimize de katkı sağlıyor. Metro City, Pita Tower ve Princess Hotel gibi projelerinde çalıştırdığı taşeronların ve kullandığı malzemenin çoğu Türkiye'den geliyor. Bu şekilde hem Türk firmaları kazanıyor hem de ülkemizin ihracatı artmış oluyor.

TURİZME ÖNEM VERİLİYOR

Metro, Gürcistan'da birçok alanda faaliyet göstermekle birlikte turizme büyük önem veriyor. Metro City Projesi 60 bin metrekaresi yaşanabilir olmak üzere 100 bin metrekare bir alanda turizme gösterilen ilginin ve Galip Öztürk'ün bölgeye olan inancının bir abidesi konumunda hizmet verecek. Metro'nun bölgeye yaptığı büyük tesis yatırımları bölgenin yatak kapasitesini arttırıyor. Turizme katkısı yatak kapasitesiyle sınırlı kalmayan Metro, anlaşmalı olduğu Georgian Tourism Academy aracılığıyla Türkiye'den uzmanlar getiriyor. Bu uzmanlar verdikleri eğitimler sayesinde Gürcistan'daki kalifiye turizm elemanı açığını kapatarak ülkenin sosyal ve ekonomik anlamda kalkınmasına yardımcı oluyor.

METRO CITY BATUM'UN GÖZDESİ

Metro City Projesi vizyon ve potansiyel olarak Batum'un en gözde projesi.

Beş yıldızlı 423 odalı Euphoria Euphoria Hotel, 364 adet rezidansları ve Metro City Forum 40'a yakın markalı mağaza içeren Batum'dakı ilk alışveriş merkezi, kapalı ve açık panoramik manzaralı restoranları, casino, yüzme havuzları, spa merkezleri, spor kulübü, sinema, çocuklar için oyun alanları, kendine ait kum plajı, marina ve Kafkasya'nın en büyüğü olacak 1500 kişilik konferans salonu içeren kompleks bir yapıdan oluşmakta. Bu yapı Uluslararası Batum Hava Limanı'na 2 kilometre, kentin tarihi merkezine ise 500 metre uzaklıkta. Konumu itibariyle muhteşem bir dağ ve deniz manzarasına sahip. İki binadan oluşan rezidanslar, penthouse ve teras bahçeli seçenekleriyle toplam 364 daireden oluşuyor.

Avni DEMİR