Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisiyle ilgili yaşanan diploma tartışmalarına değinerek, 'Kayıt olduğum, okuduğum ve mezun olduğum okul ortada, sınıf arkadaşlarım ortada. Ne yaparsanız yapın, eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eserle ortadayız' dedi.

Erdoğan, Alman Parlamentosu'nda alınan 'sözde soykırım' kararındaki oylamada evet oyu kullanan Türk vekillere ilişkin ise 'Onların Türklükle alakası yok, onların kanı bozuk. Onlar bu ülkedeki bölücü terör örgütünün Almanya'daki uzantısıdır' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Medipol Üniversitesi mezuniyet törenin ardından Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2015- 2016 Akademik Yılı Mezuniyet Törenine katıldı. Burada konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara üniversitesinden mezunu dolduğunu bu nedenle bu üniversitenin kendi dünyasında ayrı bir yeri olduğunu belirtti.

'KAYIT OLDUĞUM, OKUDUĞUM VE MEZUN OLDUĞUM OKUL ORTADA'

Son günlerde sosyal medyada kendisiyle ilgili yaşanan diploma tartışmalarına değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bugünlerde birileri yine şahsımla alakalı olarak 'diploması vardı, yoktu' diye bir tartışma başlattılar. Kayıt olduğum, okuduğum ve mezun olduğum okul ortada, sınıf arkadaşlarım ortada. Ayrıca üniversite yönetimi resmi açıklamayı yaptı. Tüm bunlara rağmen birileri hala ısrarla bu meseleyi köpürtmeye devam ediyor. Ne yaparsanız yapın, eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eserle ortadayız' dedi.

Türkiye Osmanlı'nın son dönemlerinden itibaren elitist zihniyetten çok çektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün artık Türkiye'de siyasette, bürokraside ve ticarette kriter hangi seçkin gruba mensup olduğun değil, hangi birikime sahip olduğudur. Gerekli eğitime ve kabiliyete sahip olan herkesin önünde tüm kapılar sonuna kadar açıktır" ifadelerini kullandı.

'FORMASYON DENİLEN ŞU BELAYI BİR KENARA KOYUN'

'İmam hatip liselerinde ciddi öğretmen açığımız var' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Milli Eğitim Bakanımız burada, bundan önceki bakanlarımızı da söyledi. Formasyon denilen şu belayı bir kenara koyun dedim. Bizim zamanımızdaki hocalarımızın başında böyle bir bela yoktu ki. O zaman ki hocalarımız şimdiki hocalarımızdan daha güçlüydü. İlla yapılacaksa formasyon yıl içine yedirirsin. Neden bir yıl kaybedilsin. Böylece bu açığı kapatmış olacağız' dedi.

'ARA ELEMANI İHTİYACI, 28 ŞUBAT DÖNEMİNDE MESLEKİ EĞİTİMİN ÇÖKERTİLMİŞ OLMASI YÜZÜNDENDİR'

İmam hatip okullarının önünü kesmek adına, mesleki eğitim sisteminin felç edildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün hala etkisini sürdüren yetişmiş ara elemanı ihtiyacı, 28 Şubat döneminde mesleki eğitimin çökertilmiş olması yüzündendir. İmam hatiplerle birlikte diğer meslek liselerinin önlerindeki engeller de kaldırıldığı için bu okulların eğitim kalitesi de hamdolsun giderek yükseliyor. İlahiyat fakülteleri de hem akademik çalışma hem öğrenci kalitesi bakımından her geçen yıl daha da ileriye gidiyor. Hiç endişe etmeyin daha da ileri gidecek" dedi.

'BİZ TÜRKİYE'NİN MADDİ KALKINMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ, SİZLER DE MANEVİ KALKINMASI İÇİN ÇABA GÖSTERMELİSİNİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra şöyle konuştu: "Sizlerden beklentim, nerede görev yaparsanız yapın, Asım'ın neslini yetiştirmede öncü olmanızdır. Biz Türkiye'nin maddi kalkınması için gece gündüz çalışıyoruz, çalışacağız ama sizler de manevi kalkınması için çaba göstermelisiniz. Dünyadaki sayısız örnekten biliyoruz ki, manevi kalkınmayla desteklenmeyen maddi kalkınma bir süre sonra toplumların felaketi haline dönüşebiliyor. Onun için dört şeyin üzerinde özellikle durmamız lazım, gençliğe bunu vermemiz lazım. Bir, itikat noktasındaki yapıyı güçlendirmemiz lazım. İtikadi anlayışımızı güçlendirmemiz lazım. İki, ibadet noktasında, ibadette ne yazık ki eksikler var, çok çok da fazlasıyla var. Bunun üzerine de gidilmesi lazım. Üç ahlak... Ben inanıyorum ki, imam hatip, ilahiyat buralardaki öğrencilerin ahlak abidesi olma noktasında yarışın içinde olması gerekir. Dört, muamelat. Burada da örnek ve bunu vereceğinize inanıyorum. Gönüller fethetmek, şehirler, ülkeler fethetmekten daha da önemlidir. Bunu da yapacağınıza inanıyorum."

'ONLAR BU ÜLKEDEKİ BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ALMANYA'DAKİ UZANTISIDIR"

Alman Parlamentosu'nda alınan 'sözde soykırım' kararına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu; 'Almanya'daki olay İslamifobiyanın dışa vuran uygulamasıdır. Onları üst akıllarını biliyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar kendileri çalar kendileri oynar. Bunların yaptığı sadece kendilerini tatmindir. Bizim milletimizi güçlü dinamik yapısıyla buna prim vermez. Orada 11 Türk varmış. Geç onu ya. Onların Türklükle alakası yok, onların kanı bozuk. Onlar bu ülkedeki bölücü terör örgütünün Almanya'daki uzantısıdır.'